Sjekket ikke alle ut av Birgitte-saken

En politiinspektør innrømmer i et SEFO-avhør at ikke alle muluge drapsmenn var sjekket ut av saken før fettern til Birgitte Tengs ble pågrepet i 1997.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er politiinspektør Gro Rossehaug i Haugesund som har sagt dette i avhør med Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker (SEFO). Rossehaug var den øverste lederen av etterforskningen av drapet som skjedde i mai 1995, skriver Haugesunds Avis.

Det er første gang politiet innrømmer dette. Tidligere har politiet avvist forsvarernes påstander om at det ennå finnes mulige drapsmenn som ikke er sjekket ut av saken.

SEFO-avhøret av etterforskningslederen er en del av bakgrunnen til at advokat Arvid Sjødin har begjært en utsettelse i erstatningssaken fetteren har reist mot staten. Erstatsningssaken er berammet til neste måned, men kan nå bli utsatt til det blir bestemt om Birgitte-saken skal etterforskes på nytt.

I avhøret, som er datert 28. januar 1999, sier Rossehaug at hun ikke trodde noen av etterforskerne menet Birgitte Tengs fetter burde avhøres som mistenkt i saken i slutten av januar 1997. Få uker etter ble han pågrepet, uten at alle som ble ansett som mulige drapsmenn var sjekket ut av saken.

Verken Gro Rossehaug eller fungerende politimester Odd Magne Haaversen vil kommentere innholdet i SEFO-avhøret overfor Haugesunds Avis.

<B>MINNESTEIN:</B> Det er satt opp en minnestein på stedet der Birgitte Tengs ble funnet drept.