Sjekket ikke mobildekning

Politiet og Telenor startet i dag, 13 dager ute i rettssaken, ny etterforskning av mobilbevisene mot Viggo Kristiansen i barnedrapsssaken. Kripos sjekket nemlig ikke dekningen i området. I dag kommer svarene som kan gi Viggo alibi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politiet har brukt store ressurser på å analysere mobiltrafikken i Baneheia drapskvelden 29. mai i fjor. Samtaler til og fra Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersens mobil er undersøkt ekstra nøye.

Nå viser det seg at politiet ikke har bedt Telenor foretatt nøyaktige målinger av dekningen til de basestasjonene som dekker Baneheia og Viggos nabolag. De har bare brukt teorietiske dekningskart, og ikke faktiske målinger, for å se hvilke basestasjoner som dekker åstedet og området der Viggo Kristiansen hevder å ha oppholdt seg da drapene skjedde.

- Hvis en ikke faktisk måler dekningsområdet i terrenget, må en være veldig forsiktig å si noe om plassering av en mobiltelefon basert på hvilke basetasjon som er brukt. Usikkerheten er da så stor at vi i de fleste saker ser bort i fra det, sa politiførstebetjent Geir Filseth fra Kripos i et oppsiktsvekkende vitneprov i retten i dag. Filseth var stevnet av Kristiansens forsvarer Tore H. Pettersen.

Kriposbetjenten innrømmet at politiet rett og slett hadde gjort ufullstendig arbeid.

- Jeg innser i dag at gjennomgangen jeg har gjort ikke var så grundig som den burde ha vært, sa Filseth.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer