Sjekket ikke om sjåføren var død

Politiet forstår at det har kommet kritikk for deres handlemåte etter bussdramet på Fagernes i går, men de mener at kritikk må bygges på riktig faktum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FAGERNES/OSLO (Dagbladet.no):- I mange sammenhenger er det sunt med kritikk, og vi i politiet har ingenting i mot det, sa politiinspektør Atle Roll-Matthiesen på en pressekonferanse nå i ettermiddag.

Kritikken som er kommet i dag går på at den drepte bussjåføren ble liggende i over ni timer i bussen før han ble brakt ut. Enkelte mener livet hans kanskje kunne vært reddet om politiet hadde reagert raskere og sjekket mannens tilstand.

Sjekket ikke puls

Politiet mener at ikke de kunne gjort noe annerledes.

- Jeg har selv snakket med polititjenestemennene og legen som kom først til stedet. Legen opplyser at eneste måte man kan si 100 prosent sikkert om en person lever er død, er å kjenne etter puls. Dette ble ikke gjort i går, men såvel legen som politiet som var på stedet, har forklart at de følte seg så sikre som man kan være på at bussjåføren var død på det første stadiet av operasjonen.

Politiet sier at det var en fortløpende operativ vurdering som lå til grunn for at man ikke stormet bussen tidligere og pågrep gjerningsmannen.

- Vi hadde våre beste folk på stedet. Vi ønsket å få situasjonen avklart uten ytterligere personskader. Vi mente da, og mener fortsatt at det var riktig å bruke den tid som var nødvendig. Jeg ser derfor ikke noe problem med at det tok lang tid å hente ut sjåføren, som da var død, sier Roll-Matthiesen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer