Sjekket ikke overgrep mot hverandre

At barna skulle hjelpe til med å finne penger i lommen vekket ikke politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Da den antatte «lommemannen» ble arrestert på Sotra utenfor Bergen i 1999, etterforsket politiet i Bergen flere lignende saker. Ingen av dem ble sjekket skikkelig mot hverandre.

Et omfattende søk Kripos gjorde i Straffesakregisteret i 2006 for å finne et mønster som kunne lede dem til «lommemannen», viste at det var en serie med overgrep i Bergen i 1999. Kripos mente at sju saker etterforsket av bergenspolitiet hang sammen og at «lommemannen» trolig sto bak alle.

Denne mulige sammenhengen så ikke bergenspolitiet for åtte år siden.

Bare seks dager før 55-åringen ble arrestert og siktet for et overgrep mot en sjuåring i en svømmehall på Sotra i november 1999, ble tre barn lokket inn i et skogholt ved en svømmehall i Fana i Bergen. De skulle hjelpe en mann med å lete etter penger i lommen hans. Mens to barn holdt vakt, skal en ni år gammel gutt ha blitt utsatt for et grovt overgrep.

Etterforskere ved Fana lensmannskontor tenkte at mannen kunne stå bak begge overgrepene. Men mistanken ble aldri skikkelig sjekket, skriver Bergens Tidende.

Bergenseren, som nå er siktet i lommemann-saken, gikk fri.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer