Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjekket ikke overgrep mot hverandre

At barna skulle hjelpe til med å finne penger i lommen vekket ikke politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da den antatte «lommemannen» ble arrestert på Sotra utenfor Bergen i 1999, etterforsket politiet i Bergen flere lignende saker. Ingen av dem ble sjekket skikkelig mot hverandre.

Et omfattende søk Kripos gjorde i Straffesakregisteret i 2006 for å finne et mønster som kunne lede dem til «lommemannen», viste at det var en serie med overgrep i Bergen i 1999. Kripos mente at sju saker etterforsket av bergenspolitiet hang sammen og at «lommemannen» trolig sto bak alle.

Denne mulige sammenhengen så ikke bergenspolitiet for åtte år siden.

Bare seks dager før 55-åringen ble arrestert og siktet for et overgrep mot en sjuåring i en svømmehall på Sotra i november 1999, ble tre barn lokket inn i et skogholt ved en svømmehall i Fana i Bergen. De skulle hjelpe en mann med å lete etter penger i lommen hans. Mens to barn holdt vakt, skal en ni år gammel gutt ha blitt utsatt for et grovt overgrep.

Etterforskere ved Fana lensmannskontor tenkte at mannen kunne stå bak begge overgrepene. Men mistanken ble aldri skikkelig sjekket, skriver Bergens Tidende.

Bergenseren, som nå er siktet i lommemann-saken, gikk fri.

Håkon Nesse var en av etterforskerne i Fana i 1999. Han vil ikke kommentere saken, men lar seg sitere på følgende:

- Vi er nok mange som synes at vi fikk gjort for lite den gangen. Hadde vi hatt bedre tid og mer ressurser, så kunne vi kanskje stoppet dette. Det er en følelse jeg sitter med.

Foto: NRK
Foto: NRK Vis mer

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media