Sjekket med kikkert

STOCKHOLM/OSLO (Expressen/Dagbladet): Uten kikkerten er det ikke sikkert Sveriges daværende tronarving Carl Gustav hadde fått kontakt med Silvia Sommerlath. Kontakt ble nemlig oppnådd da Silvia oppdaget at Carl Gustav spanet på henne med kikkert på to meters hold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Da jeg snudde meg og så at Carl Gustav kikket på meg med kikkert, brast vi begge ut i latter. Jeg hadde aldri sett noen kikke på noen på to meters hold før, forteller Sveriges dronning i et åpenhjertig intervju som sendes på svensk TV4 fredag 2. juledag.

Sveriges framtidige dronning jobbet som OL-vertinne under de olympiske lekene i München i 1972, hvor også den svenske tronarvingen var gjest. Da han oppdaget den tyske skjønnheten, satt han på tribunen.

- Jeg kjente at noen stirret på meg, forteller dronningen i den en time lange dokumentaren «Dronning Silvia - hennes egen beretning».

I dokumentaren står dronningen igjen på idrettstribunen i München hvor det avgjørende møtet skjedde 25 år tidligere, denne gang i selskap med kronprinsesse Victoria.

Å gjøre opptaket der var dronningens egen idé.