Vant 2,2 milliarder kroner:

Sjekket mobilen - fikk bakoversveis

Ekteparet fra Gloucester kan le hele veien til banken.

JACKPOT: Jessica og Joe Thwaite vant 2,2 milliarder kroner i EuroMillions. Foto: Pa Photos/Andrew Matthews
JACKPOT: Jessica og Joe Thwaite vant 2,2 milliarder kroner i EuroMillions. Foto: Pa Photos/Andrew Matthews Vis mer
Publisert

Tirsdag 10. mai trakk en heldig person vinnerloddet i det europeiske lotteriet EuroMillions, og vant dermed Storbritannias høyeste gevinst noensinne.

Overfor Sky News bekreftet lotterioperatøren Camelot den svimlende gevinsten på hele 2,2 milliarder norske kroner.

Men hvem som kunne smykke seg med tittelen «milliardær», har fram til nå vært et mysterium.

Torsdag formiddag sto ekteparet Jessica (46) og Joe Thwaite (49) fra den britiske byen Gloucester fram. Det var sistnevnte som hadde kjøpt kupongen.

- Generelt har jeg ganske dårlig med flaks, sier Joe under en pressekonferanse, gjengitt av Sky News, og legger til at han ofte får kona til å kjøpe kupongene - da hun vanligvis har mer hell enn ham.

SVIMELENDE SJEKK: De ferske milliardærene avbildet under pressekonferansen 19. mai. Foto: Pa Photos/Andrew Matthews
SVIMELENDE SJEKK: De ferske milliardærene avbildet under pressekonferansen 19. mai. Foto: Pa Photos/Andrew Matthews Vis mer

Måtte legge vekk telefonen

49-åringen trodde ikke sine egne øyne da han oppdaget gevinsten i National Lotterys mobilapp. Joe måtte legge fra seg telefonen før han turte å telle hvor mange sifre det var i beløpet.

Kona lå fortsatt i senga da beskjeden om det svimlende beløpet hadde begynt å synke inn. I stedet for å vekke henne, tok Joe en rask sjekk på eiendomsnettstedet Rightmove - og skrudde av filteret for pris.

«Jeg har en hemmelighet å fortelle deg», gjentok han da han vekket kona 20 minutter seinere. Selv var hun sikker på at ektemannen hadde sett feil fordi han ikke hadde hatt på seg briller.

- Vi tenkte at det måtte være en feil. At det var noe feil med appen. Så jeg gikk for å koke litt kaffe og starte dagen, sier Jessica.

LOTTOMILLIONÆR: Trond Furuberg hadde glemt at han hadde tippet da telefonen plutselig ringte. Video: Irene Furuberg. Vis mer

Paret, som sammen har to barn, sier de ikke ønsker å bruke pengene på materialistiske ting, men heller opplevelser.

Ønsker ikke å lyve

På spørsmål om hvorfor de ville å gå ut offentlig, svarer paret at de ikke ønsket å tvinge venner og familie til å holde det hemmelig, og beskriver det som en «byrde».

- Vi ønsket ikke å si «dette er en hemmelighet, og du får ikke lov til å si det til noen», forklarer Joe.

Han ønsker å kunne ta med venner på fine ferier uten å måtte lyve om hvor pengene kommer fra.

- Vi ser på gevinsten som en stor seier for hele familien, sier familiefaren. Han har for tiden tatt seg fri fra jobb, men innrømmer at han har planer om å si opp stillingen innen kommunikasjon og salg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer