Sjekket om ektesenga var varm

Utlendingspolitiet mistenkte det norsk-asiatiske paret for å ha inngått et proforma-ekteskap. Tirsdag morgen kom de på besøk for å sjekke om ektesenga var varm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Mannen (31) er gift med en norsk kvinne, som han bor sammen med. Han har bodd her i landet i snart fire år, og til våren får han fast opphold i Norge.

Etter en krangel med kona mandag kveld sov mannen i et tilstøtende rom. Men han hadde aldri ventet at to tjenestemenn fra Utlendingsavsnittet ved Rogaland politikammer skulle komme på døra neste morgen.

De spurte om å få komme inn, og skal deretter ha gått rett inn i rommet hvor mannen hadde sovet. På spørsmål bekreftet 31-åringen at han hadde sovet der den natta. Politifolkene ville vite hvorfor, og gikk deretter inn på soverommet. Der ble han bedt om å bevise at han hadde undertøy i skapene.

Ifølge asiaten løftet politifolkene opp dyna hans og kjente etter om det var varmt under, før de fotograferte senga hans. Like etter skal de ha ringt til hans norske kone og spurt hvorfor de ikke sov i samme rom den natta.

- Krenket

- Min klient opplevde dette som svært krenkende. sier advokat Vahid Ala'i, som representerer mannen.

Ala'i har bedt politiet om en redegjørelse om besøket, og spurt hvilken lovhjemmel tjenestemennene hadde til å sjekke folks senger.

Bekrefter besøk

Politiet er sparsomme med kommentarer til saken.

- Jeg kan bekrefte at det var polititjenestemenn til stede i den saken du beskriver. Men noe mer enn det kan jeg ikke si nå. Dette er en sak som omfatter besøk hjemme hos folk, og vi har en diskusjon gående med mannens advokat. Derfor føler jeg ikke at det er riktig å gå ut i pressen med dette nå, sier forvaltningssjef Leif Ole Topnes ved Rogaland politidistrikt.