Thailand:

Sjelden delfinbaby reddet

Delfinbabyen var i ferd med å dø, da fiskerne fant ham.

REDDET: Delfinbabyen var utslitt og syk, da den ble reddet av fiskerne som fant den. Her får den melk fra en tåteflaske. Foto: AP/NTB
REDDET: Delfinbabyen var utslitt og syk, da den ble reddet av fiskerne som fant den. Her får den melk fra en tåteflaske. Foto: AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En syk og sliten delfinbaby var i ferd med å drukne i et tidevannsbasseng i Thailand da fiskere fant ham. Nå får han hjelp til komme seg tilbake til havet.

Irrawaddy-delfinen, som er en utrydningstruet dyreart, ble funnet i et tidevannsbasseng ved kysten av Thailand i slutten av juli – alene, syk og utslitt.

Fiskerne som fikk øye på ham, ga ham umiddelbart navnet Paradon, grovt oversatt til «broderlig byrde», ettersom det straks ble klart at det ikke ville bli en enkel oppgave å redde livet til den vesle delfinen.

PARADON: Den lille delfinbabyen var i ferd med å drukne da fiskerne fant den. Foto: AP/NTB
PARADON: Den lille delfinbabyen var i ferd med å drukne da fiskerne fant den. Foto: AP/NTB Vis mer

De kontaktet raskt naturvernere som ga dem råd om hvordan de kunne yte nødhjelp til delfinkalven inntil han kunne fraktes videre til marinesenteret i Rayong.

Får melk i flaske

Der har Paradon blitt ivaretatt av flere veterinærer og frivillige siden. Han har fått sitt eget basseng, mottatt behandling for lungeinfeksjonen som gjorde ham syk, og blir daglig matet med melk i flaske.

- Vi skal passe på ham til han får tenner, så må vi lære ham å spise fisk og være med i en flokk. Det vil ta ganske lang tid, forteller direktør for marinesenteret, Sumana Kajonwattanakul.

FÅR MELK: Her får delfinbabyen Paradon melk av Thippunyar Thipjuntar, som arbeider frivillig ved marinesenteret. Foto: AP/NTB
FÅR MELK: Her får delfinbabyen Paradon melk av Thippunyar Thipjuntar, som arbeider frivillig ved marinesenteret. Foto: AP/NTB Vis mer

Etter en måned er Paradon, som regnes å være mellom fire og seks måneder gammel, endelig på bedringens vei. Han kan svømme og har ingen tegn til infeksjon lenger.

Reisen til havet

Likevel vil det vil ta rundt et år før delfinungen trygt kan slippes ut igjen i havet, men veterinærene er optimistiske. De tror Paradon vil gi viktig kunnskap om den utrydningstruede Irrawaddy-delfinen.

PÅ BEDRINGENS VEI: Delfinbabyen er i mye bedre form nå, men det vil ta rundt et år før den kan slippes ut i havet igjen. Foto: AP/NTB
PÅ BEDRINGENS VEI: Delfinbabyen er i mye bedre form nå, men det vil ta rundt et år før den kan slippes ut i havet igjen. Foto: AP/NTB Vis mer

- Hvis vi kan redde en delfin, vil det gi oss mer kunnskap ettersom det ikke har vært mange vellykkede redningsaksjoner av denne typen dyr før, sier veterinær Thanaphan Chomchuen.

- Ved å redde Paradon gir vi ham en ny sjanse til å leve, samtidig som vi øker bevisstheten rundt denne delfinarten, som er sjelden. Det er ikke mange av dem igjen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer