USA, California:

Sjelden månefisk skylt opp land

- Jeg datt nesten av stolen, sa forskeren som oppdaget fisken.

HOODWINKER: Den sjeldne månefisken var uoppdaget helt frem til 2014 da en dansk forsker ga den navnet «hoodwinker», som betyr å lure eller føre bak lyset. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er sjeldne funn, også er det de som kommer ut av ingenting. De som får forskere til å dette av stolen. Denne månefisken ble funnet 21. februar, på en strand i Santa Barbara, California. Egentlig, hører den hjemme på andre siden av jorda.

Forskerne trodde først at det var en av de mer kjente månefiskene. Det tok flere dager å identifisere skapningen, som ble oppdaget først i 2014. Bilder av fisken ble publisert på Facebook og ekspertene kom på banen.

Det viste seg å være en «hoodwinker» månefisk. Den er større og slankere enn andre arter månefisk. Fisken kan bli stå stor som 3 meter og veie opptil 2 tonn.

Danske Marianne Nygaard, er marin forsker. Det var hun som oppdaget og ga månefisken navnet i «hoodwinker» i 2017. Hun bekreftet også at det var akkurat den som hadde skyldt opp på stranda. Hoodwink betyr å lure, eller å føre bak lyset.

- Jeg datt nesten av stolen. Det er fascinerende å tenke på hva som fikk fisken til å krysse ekvator, sa hun til CNN.

Nyegaard forteller til The Guardian at det er veldig lite vi vet om denne månefisken. Med unntak av en gang i Nederland i 1889, har månefisken bare blitt sett i havene rundt New Zealand, Peru og Chile. Så langt nord som den var nå, har Nyegaard aldri vært vitne til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer