Sjelden neshorn-fødsel

Den nyfødte veide 54,5 kilo.

NYFØDT: Et nytt neshorn av arten Spissneshorn har sett dagens lys i St. Louis i Missouri. Foto: Reuters
NYFØDT: Et nytt neshorn av arten Spissneshorn har sett dagens lys i St. Louis i Missouri. Foto: ReutersVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ansatte i dyrehagen i St. Louis i delstaten Missouri i USA har fått seg et sjeldent syn. Der så nemlig et nusselig neshorn dagens lys for kort tid siden. Og det var ikke et hvilket som helst neshorn.

Neshornbabyen var av arten Spissneshorn eller svart neshorn (Diceros bicornis). Ifølge Reuters er det tjue år siden et slikt neshorn har blitt født i dyrehagen i St. Louis.

Den nyfødte veide 54,5 kilo og blir en del av det lille, men voksende felleskapet av Spissneshorn. Arten er klassifisert som utrydningstruet, og i et forsøk på å bevare arten er i alt 60 neshorn blitt plassert i 38 nordamerikanske dyreparker.

TRUET: Spissneshornene er utrydningstruet som følge av å være et yndet mål for krypskyttere. Foto: Reuters
TRUET: Spissneshornene er utrydningstruet som følge av å være et yndet mål for krypskyttere. Foto: Reuters Vis mer

Den nyfødte har ennå ikke fått et navn. Ifølge dyrehagen heter foreldrene Kati Regn og Ajabu. De er begge seks år gamle, og kom til St. Louis i 2007. Kati Rain ble da flyttet fra Sedgwick County Zoo i Wichita i Kansas mens Ajabu kom fra dyrehagen i San Diego.

Spissneshornet har vært utsatt for den mest drastiske nedgangen i antall av alle neshornartene. Det er svært utsatt for krypskyttere, som er ute etter hornet til neshornet.

I 1970 ble det antatt å være omtrent 65.000 Spissneshorn i Afrika. I 1993 var det bare 2.300 ville neshorn igjen. Men ifølge The International Rhino Foundation hadde populasjonen økt til 3.610 i 2003, som følge av fredningstiltak.

NUSSELIG: Den nyfødte krabaten veide 54,5 kilo. Foto: Reuters
NUSSELIG: Den nyfødte krabaten veide 54,5 kilo. Foto: Reuters Vis mer