BILJAKT: Politiet i Agder meldte like etter klokka 12.00 i dag at det foregikk en forfølgelse av en bil i øvre deler av Kvinesdal i Vest-Agder. Video: Privat Vis mer Vis mer

Politiet etter biljakt:

- Sjelden vi forfølger folk så lenge som dette

I over halvannen time kjørte den unge mannen i lovlig fart med politiet hakk i hæl.

Uka startet med en langvarig biljakt for politiet i Agder. Omkring klokka 11 i dag startet forfølgelsen av en bil i øvre deler av Kvinesdal i Vest-Agder.

- Det kom inn flere meldinger om hasardiøs kjøring, og vi rykket derfor ut. Vi lokaliserte bilen og la oss på hjul. Forfølgelsen varte over halvannen time, men av det gikk i lovlig fart, sier operasjonsleder John Repstad hos politiet i Agder.

Forlot bilen

Underveis i jakta mistet politiet flere ganger kontakt med varebilen. Likevel ga de ikke opp forfølgelsen, og til slutt ble bilen igjen lokalisert.

- Den var da forlatt. Vi satte i gang hundesøk, og føreren ble funnet i en bolig tilhørende noen andre kort tid seinere. Han ble der pågrepet av politiet. Det er en mann i 20-åra det er snakk om, opplyser Repstad.

20-30 kilometer i timen

Føreren av bilen ble tatt med for promillekontroll, og operasjonslederen sier til Dagbladet at han er mistenkt for kjøring i ruset tilstand. Til tross for dette, var ingen personer i fare under biljakta, ifølge politiet.

- Det er sjelden vi har forfølgelser over så lang tid, men det gikk ikke veldig fort, selv om det gikk lang tid. Vi var nedi 20-30 kilometer i timen flere steder. I tillegg var det lite trafikk langs veien, så det oppsto ingen farlige situasjoner, sier Repstad.

En tipser Dagbladet var i kontakt med mandag, sier imidlertid at hun flere ganger møtte bilen på veien under politijakta.

- Den siste gangen jeg møtte bilen, måtte jeg ut i grøfta, sier kvinnen, som ønsker å være anonym.