MAMUTT-FUNN Like uten for Paris i Frankrike har arkeologer oppdaget det de beskriver som et sjeldent og nesten komplett skjelett av en fullvoksen mammut. Foto: AFP / Scanpix
MAMUTT-FUNN Like uten for Paris i Frankrike har arkeologer oppdaget det de beskriver som et sjeldent og nesten komplett skjelett av en fullvoksen mammut. Foto: AFP / ScanpixVis mer

Sjeldent mammut-skjelett oppdaget i Paris

- Det er nesten helt komplett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mammutene døde under den siste istiden for om lag 12000 år siden. Nå har arkeologer funnet det de beskriver som et sjeldent skjelettfunn av det utryddede dyret i Paris, melder BBC.

Arkeologene ved the National Institute for Preventive Archaeological Research sier de har funnet et svært sjeldent og nesten komplett skjelett nordøst i Paris.

Skjelettet skal ifølge arkeologene ha tilhørt en fullvoksen mammutt.

Mammutene var nermest i slekt med den nålevande indiske elefanten. De levde på steppene i Nord-Amerika og og Eurasia gjennom Pleistocen-tida, og holdt seg som regel ved iskantene, ifølge Wikipedia.

Mange steder i verden, også i Norge, kan man finne rester av mammuter. I Gubrandsdalen har man gjort flere funn av støttenner. I Sibir har man funnet mammuter godt bevarte i isen.