Sjeldne treleoparder født i dyrehage

Utrydningstruet rase lever videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): To sjelnde og utrydningstruede treleoparder blir nå tatt vare på av Smithsonian's Zoo Conservation Research Center i Virginia, USA.Det er hele 16 år siden forrige gang en treleopard ble født, nå håper man at de vakre dyrene kan leve videre.

Ansvarlige fra dyreparken i Virginia forteller, ifølge AP, at det er svært vanskelig å utføre avl på treleoparder. Når et par blir satt for å avles, blir ofte hunnen drept av hannen. Treleopard-mødre har også en lei tendens til å drepe sine unger, enten med vilje eller ved uhell.

Ifølge Wikipedia er treleoparder en slekt av mellomstore rovdyr i kattefamilien, den er lett gjenkjennelig på den irregulære marmormønstrede og svært karakteristiske pelsen.

Svært lite er kjent om denne kattens reproduksjonsmønster i vill tilstand, men færre enn 20 prosent av kattene i fangenskap parer seg, fordi hannen ofte dreper hunnen under selve paringsakten. Man vet ikke hvorfor, men fenomenet er godt kjent og dokumentert, står det om treleoparder på Wikipedia.

Treleoparden jaktes på for den flotte pelsen, og sine tenner og bein, som benyttes i østlig medisin. Den taper også terreng som følge av avskogning og tap av habitat. Den er som sådan listet som en truet art i CITES Appendix 1 og som «sårbar» av Verdens naturvernunions rødliste for trua arter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer