Kongsvinger:

Sjetteklassing døde:
- Tragisk

Politiet har åpnet etterforskning etter at en gutt i sjette klasse døde etter en allergisk reaksjon lørdag. Ordføreren Eli Wathne (H) beskriver et lokalsamfunn i sorg.

HALV STANG: Flaggstanga ved Langeland skole var på halv stang mandag.. Foto: Jens H. Haugen, Glåmdalen / NTB
HALV STANG: Flaggstanga ved Langeland skole var på halv stang mandag.. Foto: Jens H. Haugen, Glåmdalen / NTB Vis mer
Publisert

- Det er en tragisk hendelse som har skjedd. Akkurat nå gå mine tanker til familien og de som er berørt i situasjonen, sier ordfører Wathne til Dagbladet mandag ettermiddag.

Det var lørdag en gutt fikk i seg et næringsmiddel som førte til en allergisk reaksjon som endte med det tragiske dødsfallet.

- Vi ble ringt etter og hadde en patrulje ute ca. 14.45 fredag ettermiddag. Det kom ambulanse til, også helikopter etter hvert, og det ble da vurdert som et helseoppdrag. Så fikk vi den triste beskjeden lørdag om at gutten hadde omkommet. Vi satte da i gang undersøkelser for å få klart hendelsesforløpet forut for at han døde, sa krimsjef Rune Bekkemoen ved Kongsvinger politistasjon til lokalavisa Glåmdalen tidligere mandag.

Dårlig på vei hjem

Politiet har igangsatt etterforskning av saken.

- Det er på bakgrunn av en fornyet vurdering, særlig på bakgrunn av dialog med de etterlatte, som mener det er rimelig grunn til å undersøke hva som var årsaken til at det gikk så galt som det gjorde, sa politiadvokat Henning Klauseie til Dagbladet etter at etterforskningen ble kjent.

Ifølge Klauseie ble gutten dårlig på vei hjem fra skolen lørdag.

- Vi er kjent med opplysninger om at han skal ha vært allergisk, men om dette er årsaken til at han døde, må etterforskningen finne ut av. Vi vet litt for lite om hva som skjedde på skolen. Det vil være naturlig for oss å snakke med skoleansatte for å høre om hva som foregikk, samt kontakt med de etterlatte for å høre mer om hvordan gutten hadde det den dagen, sa politiadvokaten.

Dagbladet har vært i kontakt med bistandsadvokaten til guttens familie, Kjetil Løvberg. Han bekrefter at familien er kjent med at saken omtales i media, men har ingen øvrig kommentar til hendelsen.

- Sorg

Ordfører Wathne forteller at lokalsamfunnet er svært preget etter hendelsen.

- I Kongsvinger er det sorg i dag. Vi har mistet et barn. Tankene våre er hos de etterlatte, sier hun.

SORG: Kongsvinger-ordfører Eli Wathne (H) uttrykker sorg etter tragedien lørdag. Foto: Kongsvinger kommune.
SORG: Kongsvinger-ordfører Eli Wathne (H) uttrykker sorg etter tragedien lørdag. Foto: Kongsvinger kommune. Vis mer

Kommunen etablerte et psykososialt team for å hjelpe elevene ved Langeland skole lørdag.

- På lørdag etablerte vi et psykososialt beredskapsteam for å ta hånd om familie og ikke minst elevene på skolen. Elevene har blitt tatt hånd om av teamet sammen med medarbeidere på skolen. De har hatt trygge voksne rundt seg i dag, forteller ordføreren.

Hun uttrykker sorg på vegne av lokalsamfunnet.

- På vegne av Kongsvinger kommune vil jeg gjerne uttrykke min dypeste medfølelse for familien og de pårørende, sier hun.

Ordføreren har ingen kommentar til at politiet etterforsker saken.

- Jobben vår er å sørge for at de berørte blir tatt hånd om på en god måte, sier Wathne om dagene framover.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer