«Mannequin challenge»

Sjetteklassingenes videostunt fikk foreldrene til å gråte

Skoleelevenes versjon av «Mannequin challenge» rørte foreldrene. 

MOBBING: Da 6.-trinn ved Vigernes skole kastet seg på viraltrenden «Mannequin challenge», hadde de et helt spesielt budskap. Da de viste videoen til foreldrene på skolens juleavslutning, ble flere foreldre rørt til tårer. Video: Helene Eidem / Vigernes skole Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sjetteklassingene ved Vigernes skole i Lillestrøm ville gjøre noe helt spesielt på skoleavslutningen før jul. De ville hive seg på viraltrenden «Mannequin challenge», som både kjente og ukjente personer har kastet seg på denne høsten.

Det var kontaktlærer Hanne Holm som tok initiativet til videoen.

- Jeg foreslo at vi skulle gjøre «Mannequin challenge», og at tema skulle være samhold, og så kom vi fram til at vi skulle gjøre noe på mobbing, forteller Holm til Dagbladet.

I videoen, som du kan se øverst i saken, er 75 elever fryst i forskjellige situasjoner. Noen blir utestengt av en vennegjeng, noen blir ledd av, noen blir baksnakket, og flere sitter alene, sammenkrøpet i fosterstilling.

Noen holder også plakater. «Det gjør vondere enn du tror», «Det er ikke greit» og «Stopp mobbingen», står det på plakatene.

- Det var elevene som fant på hva som skulle stå på plakatene, sier Holm.

- Foreldre gråt


Videoen ble laget som en del av underholdningen på skolens juleavslutning. Den vakte sterke reaksjoner hos både elever og foreldre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer