- Sjikane fra politiets side

Furuholmen forsvarer helerisiktet mor i Lime-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM (Dagbladet): Klokka 09 i dag startet fengslingsmøtet mot tre av de siktede i Lime-saken i Nedre Romerike tingrett på Lillestrøm i Oslo.

Blant de første som blir framstilt er menneskehandelsiktede Sajid Hussain (38), en av de antatte hovedmennene i saken, og moren hans. Hun er siktet for grovt heleri, og nekter for en hver befatning med saken.

- Jeg synes dette minner om sjikane fra politiets side, sier advokat Morten Furuholmen, som forsvarer kvinnen.

- Saken framstår som hypet fra politiets side, og jeg reagerer når de i praksis ønsker å fengsle hele familier. Min klient er en eldre kvinne, og det er belastende for henne å skulle fengsles i full isolasjon, som politiet ønsker, sier Furuholmen.

Også Hussain-brødrenes far er siktet på lik linje med moren.

- SAKEN ER «HYPET OPP»: Advokat Morten Furuholmen forsvarer moren til Hussain-brødrene. Både  hun og ektemannen ble framstilt for varetektsfengsling i dag.
Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
- SAKEN ER «HYPET OPP»: Advokat Morten Furuholmen forsvarer moren til Hussain-brødrene. Både hun og ektemannen ble framstilt for varetektsfengsling i dag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Etter det Dagbladet erfarer etterforsker politiet blant annet pengetransaksjoner og eiendomsoverdragelser som står i morens navn men som kobles til penger fra sønnenes forretningsdrift.

Stort hemmelighold Politiet ber om lukkede dører i alle dagens fengslingsmøter. Til nå har de fått medhold, og vil trolig få det i de ytterligere åtte fengslingene. Politiet ber i stor grad om isolasjon og brev- og besøksforbud.

- Dette er en sak som har fått stor oppmerksomhet, og politiet har gått hardt ut. Min erfaring i slike saker er at det ofte viser seg å ikke være nødvendig, sier Furuholmen.

Politiadvokat Åsmund Yli sier han ikke vil kommentere saken i det hele tatt før dagens fengslingsmøter er over. Han stiller selv i fengslingsmøtet til kvinnen.

Storebror tidligere dømt Sajid Hussain, som ble pågrepet tirsdag morgen, regnes som en av hovedmennene i saken. Han ble i 2001 dømt til åtte måneders fengsel i Oslo tingrett, for ha brukt seks arbeidere fra Nepal og Pakistan som oppholdt seg ulovlig i Norge. De ulovlige arbeiderne ble oppdaget under gjennomganger av det som den gang var Joker- og Spar-butikker.

Etterspillet av straffesaken var en av årsaken til at Hussain-brødrene startet sin egen kjede, med utgangspunkt i omprofilering av tidligere Joker-butikker

Han har, i motsetning til sin lillebror Sajjad Hussain (37), ikke har formelle roller i Limes franchsieselskap. Dagbladet kjenner til at 38-åringen det siste året har vært opptatt av at hans navn skulle bli mindre synlig i selskapsstrukturen.

POLITIADVOKAT: Åsmund Yli. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
POLITIADVOKAT: Åsmund Yli. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer