Sjimpansen Charlie skal slutte å røyke

Nå skal Charlie få hjelp til å slutte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sjimpansen Charlie har lagt seg til en usunn vane. Han har begynt å røyke sigaretter. Nå skal han få hjelp til å slutte.

Uvanen har han lært av de besøkende i Bloemfontein Zoo i Sør-Afrika, der han bor. Nå ber dyrepasserne folk om å slutte å kaste sigaretter inn til apen.

- Charlie tar etter menneskene og har lært å røyke. Det ser kanskje morsomt ut, men det er dårlig for helsa hans. Spesielt ettersom han blir eldre, sier dyrehagens Daryl Barnes til SABC News.

- Han oppfører seg som en frekk skolegutt og gjemmer sigarettene når personalet nærmer seg, sier Barnes til nyhetsbyrået SAPA.

Ifølge Barnes er det at folk gir dyrene mat og andre «godbiter» et problem for alle dyrehager. Charlie har allerede ødelagt tre dårlige tenner på en annen dårlig vane han har lært av menneskene - brusdrikking.

TIGGER OG FÅR: At turister gir snacks til dyrehagebeboere er et problem. Charlie i Bloemfontein Zoo har begynt å røyke. Illustrasjonsfoto: Scanpix
TIGGER OG FÅR: At turister gir snacks til dyrehagebeboere er et problem. Charlie i Bloemfontein Zoo har begynt å røyke. Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer