Sjirinovskij i slagsmål i Statsdumaen

Russisk politikks fremste skandalefigur, ekstremisten Vladimir Sjirinovskij, har igjen vært innblandet i slagsmål i nasjonalforsamlingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en krangel om valgresultatene i regionene gikk Sjirinovskij løs på en motstander som imidlertid besitter visse kunnskaper i karate.

I løpet av få minutter var rundt 15 dumamedlemmer innblandet i håndgripelighetene.

Stort sett var det imidlertid Sjirinovskij som fikk svi. Ifølge dumarepresentanten Andrej Saveljev forsøkte førstnevnte å spytte på ham, noe han besvarte med å dele ut en ørefik. Da Sjirinovskij så ville kaste seg mot ham, vek Saveljev tilbake, og Sjirinovskij lå i neste øyeblikk på alle fire. Deretter kastet et dusin partivenner av sistnevnte seg over Saveljev.

- Vi gjorde ingenting, sa hovedpersonen etterpå.

Statsdumaen vil nå be riksadvokaten granske Sjirinovskij. Statsdumaens president Boris Gryslov sier at ultranasjonalisten må få «rødt kort» og fratas taleretten i forsamlingen.

Mot slutten av 2003 gikk Sjirinovskij løs på samme representant Saveljev i et fjernsynsstudio og oppfordret livvaktene sine til å skyte ham. I 2004 sa Sjirinovskij hvordan man skulle bli kvitt korrupsjonen i Russland.

- Skyt ti ministere, ti folkevalgte, ti embetsmenn og ti generaler på Den røde plass, lød hans råd.

(NTB)

Foto: SCANPIX/AP
Foto: SCANPIX/AP Vis mer