- Sjofelt

Advokatene Cato Schiøtz og Frode Sulland vurderer å nekte flere avhør av Veronica og Per Kristian Orderud etter at politiet la deler av Veronica Orderuds personlige dagboknotater i saksdokumentene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er sjofelt og unødvendig av politiet. På forhånd gjorde jeg det helt klart at hvis man la fram dokumenter av personlig karakter som ikke har noen relevans til saken, så vil jeg vurdere å nekte flere avhør av Per Kristian Orderud. Hvorvidt jeg kommer til å gjøre det eller ikke, gjenstår å se, sier odelsguttens forsvarer, Cato Schiøtz, til Dagbladet.

Negative ordelag

Politiet har beslaglagt flere dagboknotater hvor Veronica Orderud omtaler ektemannens foreldre i svært negative ordelag. Stridens kjerne er imidlertid andre deler av disse notatene, som omhandler svært personlige forhold.

- Jeg skjønner at påtalemyndigheten mener det kan være relevant hva Veronica mener om sine svigerforeldre. Men dagboknotater av svært personlig karakter har ingenting med saken å gjøre, sier Schiøtz.
Veronica Orderuds forsvarer, advokat Frode Sulland, har flere ganger vært i kontakt med etterforskningsledelsen på Romerike.

- Jeg har gjentatte ganger sagt at deler av notatene ikke har noe i saksdokumentene å gjøre - uten at dette har ført fram. Veronicas personlige notater sirkulerer hos politiet, påtalemyndigheten og blant forsvarerne - og dessuten er det direkte fare for lekkasjer til pressen, sier Sulland.

- Det vil vi vurdere dersom vi får forespørsel fra politiet om nye avhør av Veronica, svarer Sulland.

Referert i media


Dagboknotatene ble lagt fram ved siste fengslingsmøte. Før fengslingsmøtet refererte pressen fra dagbøkene. Politiinspektør Kristin Barth-Larsen ved Romerike politidistrikt deler ikke forsvarernes synspunkter.
- Dette er opplysninger som er av betydning for saken, uten at jeg vil konkretisere dette nærmere. Dersom advokatene råder klientene sine til å nekte å gå i avhør, er det advokatenes valg, sier Barth-Larsen.