VRAKDELER:  En dykker henter opp deler fra helikopteret og sjøflyet som lå på 13 meters dyp i innsjøen Istra 60 kilometer vest for Moskva etter kollisjon i lufta søndag. Foto: Anton Gerdo, EPA/NTB Scanpix.
VRAKDELER: En dykker henter opp deler fra helikopteret og sjøflyet som lå på 13 meters dyp i innsjøen Istra 60 kilometer vest for Moskva etter kollisjon i lufta søndag. Foto: Anton Gerdo, EPA/NTB Scanpix.Vis mer

Sjøfly og helikopter krasjet - åtte døde funnet i russisk innsjø

I vannsportsted utenfor Moskva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsmannskaper har hentet opp åtte døde personer fra en innsjø vest fro Moskva, etter at et sjøfly kolliderte med helikopter, opplyser russiske myndigheter.

Ulykken skjedde over innsjøen Istra vest for Moskva, rundt en halv kilometer fra land. To av de omkomne var barn, opplyser viseguvernøren i Moskva-regionen til nyhetsbyrået Interfax.

Det var et privateid Cessna-sjøfly og et Robinson R44-helikopter som kolliderte. Ifølge russiske myndigheter var det tre passasjerer i tillegg til piloten i helikopteret, og fire passasjerer i tillegg til piloten i sjøflyet.

Russiske luftfartsmyndigheter har startet etterforskning av mulig brudd på flysikkerhetsregler. En kilde i det russiske sivile luftforsvaret sier at sjøflypiloten ikke hadde gitt beskjed om turen, melder det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Fartøyene lå søndag på rundt 13 meters dyp på bunnen av innsjøen, fem meter fra hverandre, ifølge nyhestbyrået FNB.

Istra-innsjøen, som ligger rundt 60 kilometer fra Moskva, er et populært sted for vannsport.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram