Sjøforklaring i Ålesund

ÅLESUND (NTB): Sjøforklaringen etter forliset til linebåten «Geir Peder» utenfor Finnmark skal holdes i Ålesund kommende fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser Sjøfarsinspektøren for Midt-Norge, Svein Olsen, til NTB.

51 år gamle Ole Andreas Vad fra Ålesund døde av et illebefinnende etter at han sammen med 11 andre fra «Geir Peder» ble reddet av Bremanger-båten «Førde Junior». De 12 hadde da ligget i den iskalde sjøen iført overlevingsdrakter. Lufttemperaturen var minus 10 grader og det blåste stiv kuling.

Det er foreløpig uvisst hva som er årsaken til at sunnmørs-båten «Geir Peder» gikk ned, men det var dårlige værforhold i området. Et punkt sjøforklaringen muligens kan gi svar på er også hvorfor mannskapet ikke kom seg opp i en redningsflåte.

Sjefen for Hovedredningssentralen i Nord-Norge, Bjørn Hareide, har gitt ros til mannskapet om bord i «Førde Junior» for en fremragende redningsinnsats. Terje Borgen og Bjørn Årdal fra «Førde Junior» hoppet i sjøen for å feste en line til de 12 som lå i sjøen. Bølgehøyden var da fem meter, og de to gjorde den farlige jobben med sitt eget liv som innsats.

Hareide har også gitt mannskapet på «Geir Peder» ros for godt sjømannskap.

(NTB)