Sjøforklaring neste uke

Tidligst neste uke kan de pårørende få vite hva årsaken til «Rocknes»-forliset var. Skipet blir liggende opp ned over natta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Fortsatt er 15 personer savnet etter skipskatastrofen, de fleste av dem befinner seg trolig fortsatt om bord i «Rocknes». Det er ennå ikke mulig å lete gjennom vraket som ligger opp ned ved vannkanten på Alvøen utenfor Bergen.

- Det arbeides med å stabilisere skipet slik at vi kan flytte det. Det skal flyttes til Hanøytangen på Askøy. Vi håper at det kan skje ganske fort og komme i gang med det i løpet av morgendagen, sa skipsreder Atle Jebsen på en pressekonferanse i ettermiddag.

Han vil ikke spekulere i hva årsaken til kantringen var, og sier rederiet ikke fikk beskjed om at skipet hadde slagside før det kantret. Enkelte øyenvitner hevder at skipet hadde slagside lang tid før ulykken.

Jebsen var på befaring ved skipet i formiddag sammen med norske og internasjonale skipseksperter. Rederiet har begjært sjøforklaring i Bergen tingrett, som trolig vil begynne neste uke.

Jebsen mener rask innsats fra hovedredningssentralen på Sola, politi og brannvesen bidro til at 12 mennesker overlevde.

- Det gledelige er at alle overlevende er fysisk lite skadet. Det er et under. De skal skrives ut og vende tilbake til hjemlandene sine, sa Jebsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer