- Sjøforklaringen var en skandale

MANILA (Dagbladet): Privatetterforsker Harald Olsen hudfletter sjøforklaringen etter at kaptein Magnar Solberg (49) forsvant i Atlanterhavet en natt i oktober for elleve år siden. Først nå går drapsgåten mot en oppklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MOT LØSNING: Ansikt til ansikt med Severiano Perez har Karin Solberg fått servert historien om hva som skjedde med mannen hennes, kaptein Magnar Solberg, for elleve år siden. Privatetterforskerne Harald Olsen (t.h.) og Roar Solheim er optimister, etter at politiet i Larvik har bestemt seg for å etterforske saken.

Politiet i Larvik starter etterforskningen om to uker. Utenriksdepartementet sender nå dokumentene med kurerpost fra Manila til Norge.

- Denne saken skulle vært politietterforsket med en gang. Måten sjøforklaringen skjedde på var en skandale, sier Harald Olsen til Dagbladet.

Nå arbeider et utvalg for å rette opp svakhetene ved sjøforklaringer. Etter planen skal utvalget levere sin innstilling i mars neste år.

Tidligere generalkonsul Kaare André Kopperud som ledet sjøforklaringen etter Solberg-forsvinningen, er med i utvalget.

Han har selv påpekt svakhetene ved sjøforklaringer.

Var tause

Alt tyder på at kaptein Magnar Solberg ble kastet over bord fra kjemikalietankeren «Iver Sovereign» den skjebnesvangre oktobernatta i 1987. Det skjedde mens båten var på vei fra USA til Nederland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer