Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjokk- måling knuser Ap

Nord-Norge er snudd på hodet, og alarmen er gått i Arbeiderpartiet. Etter en ny sjokkmåling får samtlige partitopper beskjed om å komme seg opp av godstolen, ut av kontorene og ned på gater og torg for å starte valgkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leder i Nordland Arbeiderparti, Bjørnar Olsen, er sjokkert over meningsmålingen A-presseavisene i Nord-Norge presenterer i dag. Målingen, utført av Opinion AS, gir Fremskrittspartiet en oppslutning på 39 prosent, mens Ap havner på et historisk lavmål: 19 prosent i de tre nordligste fylkene.

Bjørnar Olsen gir klar beskjed til parti og regjering: - Nå må regjeringsapparatets 60- 70 medlemmer komme seg opp og ut på banen. Den katastrofale tendensen for Arbeiderpartiet vil ikke snu av seg selv. Vi må starte valgkampen i dag. Partiet kan ikke gjør som før, og vente til en måned før selve valget.

Kast ledelsen

I går kveld møtte han partifeller fra Vesterålen. Katastrofemålingen sjokkerer Ap-politikerne i Nord-Norge, landsdelen der Arbeiderpartiet alltid har stått sterkt.

I et intervju i Lofotposten krever tidligere fiskeriminister og stortingsrepresentant Eivind Bolle hoderulling i Arbeiderpartiet.

- Jeg tror landsmøtet i november bør vurdere sterkt om ikke Arbeiderpartiet er tjent med ny ledelse, sier Bolle til Lofotposten.

- Etter utallige sjanser har ikke den nåværende klart å oppfatte signalene fra grunnfjellet. Når så grunnfjellet slår store sprekker og trues med å bli sprengt i neste salve, må nødvendigvis søkelys rettes mot dem som leder partiet, sier Eivind Bolle.

Hagen ble frisk

Carl I. Hagen ble i går skrevet ut av sykehuset. Han er på bedringens vei etter mageinfeksjonen, og meningsmålingen fra nord var egnet til å skru humøret ytterligere opp.

- Folk har et oppdemmet raseri mot Ap-regjeringens politikk. Samtidig tør folk komme ut av skapet og tilkjennegi at de ønsker å stemme på Fremskrittspartiet, sier en meget fornøyd Carl I. Hagen.

Nå gjentar han at Frp har som mål å komme i regjering og at partiet vil stille med ham selv som statsministerkandidat.