Sjokk-beskjed: Hellas' gjeld blir bare større

- Hellas har ikke gjort noe i løpet av de siste månedene, sier en representant for IMF, EU og Den europeiske sentralbanken.

RASENDE: Hellas statsminister, Antonis Samaras, var rasende etter at Tyskland antydet at Hellas burde forberede seg på å gjeninnføre den greske valutaen drakmer.

- Jeg sier det åpent - de undergraver våre nasjonale innsats, sa han i en tale til partimedlemmer. Foto: ANGELOS TZORTZINIS/SCANPIX
RASENDE: Hellas statsminister, Antonis Samaras, var rasende etter at Tyskland antydet at Hellas burde forberede seg på å gjeninnføre den greske valutaen drakmer. - Jeg sier det åpent - de undergraver våre nasjonale innsats, sa han i en tale til partimedlemmer. Foto: ANGELOS TZORTZINIS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hellas klarer ikke å følge sin egen gjeldsreduksjonsplan, melder The Guardian.

Dermed øker frykten for en gresk exit fra eurosamarbeidet.

Troikaen frykter kollaps Representanter fra den såkalte «troikaen», Det internasjonale pengefondet, Den europeiske unionen og Den europeiske sentralbanken, sier nå at Hellas ikke klarer å redusere gjelden, slik man tidligere har avtalt.

Ankommende Aten for å føre samtaler med den greske koallisjonsregjeringen uttalte en representant for troikaen at «Hellas har sporet helt av. Analysen av gjeldsbærekraften vil bli ganske grusom».

En annen representant fra troikaen pekte på de seneste vekstanslagene fra Aten, som viser at økonomien har krympet med sju prosent i år, i stedet for de tidligere anslåtte fem prosentene. Det betyr at gjeldsbyrden har økt i forhold til bruttonasjonalproduktet.   - Gjør ingenting - Ingenting har blitt gjort i Hellas de siste tre, fire månedene, sa representanten ifølge The Guardian.

Samtidig øker splittelsen mellom Tyskland og Hellas.

Hellas statsminister, Antonis Samaras, var rasende etter at Tyskland antydet at Hellas burde forberede seg på å gjenninføre den greske valutaen drakmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer