Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Chelsea-eier Abramovitsj' privatfly ikke sett i London siden 1. april

Sjokk for Chelsea-eier Abramovitsj: Står uten britisk visum, melder flere medier

Kan skyldes hardere linje fra Storbritannia etter drapsforsøket på eksspionen Sergej Skripal.

IKKE Å SE PÅ WEMBLEY: Chelsea-eier Roman Abramovitsj var ikke å se på Wembley under helgas finale i FA-cupen. Her er han på en av Chelseas siste hjemmekamper på Stamford Bridge i London i mars, før visumet hans nå angivelig er utløpt. Foto: NTB Scanpix/Reuters
IKKE Å SE PÅ WEMBLEY: Chelsea-eier Roman Abramovitsj var ikke å se på Wembley under helgas finale i FA-cupen. Her er han på en av Chelseas siste hjemmekamper på Stamford Bridge i London i mars, før visumet hans nå angivelig er utløpt. Foto: NTB Scanpix/Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chelsea-eier Roman Abramovitsj gikk glipp av FA-cupfinalen, hvor laget hans slo Manchester United 1-0. Idag kom russiske, engelskspråklige The Bell med forklaringen:

Den styrtrike, russiske oligarkens visum til Storbritannia løp nylig ut, og er ikke fornyet. Nyheten bekreftes av velrenommerte Financial Times, som viser til flere kilder nær Abramovitsj.

Saken kan bli en eksplosiv cocktail av fotball, storpolitikk, og ufattelig rikdom.

Mulig hardere linje

- Enten er det en uskyldig forklaring, eller så er regjeringen mindre velvillig innstilt til russiske oligarker i Storbritannia. Uansett er det å nekte visum til oligarker potensielt viktig, sier det konservative parlamentsmedlemmet Bob Seely til Financial Times.

Nå spekuleres det i om visa-trøbbelet er en motreaksjon på giftangrepet mot eksspionen Sergej Skripal (66) og datteren Julija (33) i en sørengelsk by i mars i år.

Storbritannias statsminister Theresa May var rask med å gi Russland skylda for nesten-drapet med nervegiften Novitsjok.

Utenriksminister Boris Johnson lovte at Storbritannia ville «gå etter pengene».

Mye tyder på at nettopp det er i ferd med å skje.

- Er i Russland

Ifølge The Bell har ikke Abramovitsj' gedigne privatfly av typen Boeing 767 vært sett i London siden 1. april. Nettstedet skriver at visumet hans gikk ut for flere uker siden, ifølge kilder tett på Abramovitsj.

Ifølge Financial Times skal han ha returnert til Russland.

- Det er noe på gang med visumet hans. Jeg vet ikke hva det er og de vet det ikke heller, sier en annen russisk oligark til Financial Times.

Skal britene gå etter russiske penger, er det vanskelig å finne et mer iøynefallende mål enn Roman Abramovitsj. The Sunday Times beregnet nylig formuen hans til 9,3 milliarder pund, noe som gir ham en 13. plass blant de rikeste i Storbriannia.

Fra han kjøpte den engelske fotballklubben Chelsea har han ustoppelig vært i medias søkelys. Ikke bare på grunn av feider med Chelseas tidligere manager Jose Mourinho, men også for sin hang til å vise fram sin rikdom.

Abramovitsj bor i en del av den fasjonable bydelen Kensington som går under navnet «Milliardær-rekka» («billionaire row»)

LUKSUSYACHT: Yachten «Eclipse» er i mega-klassen, og befinner seg her på verftet Blohm + Voss i Hamburg. Med sine 170 meter er det den største private yachten i verden. AFP PHOTO / MAURIZIO GAMBARINI GERMANY OUT
LUKSUSYACHT: Yachten «Eclipse» er i mega-klassen, og befinner seg her på verftet Blohm + Voss i Hamburg. Med sine 170 meter er det den største private yachten i verden. AFP PHOTO / MAURIZIO GAMBARINI GERMANY OUT Vis mer

Han ferier stadig med yachten «Eclipse», som er i megaklassen, og som i 2015 også var i norske farvann på Vestlandet.

Nå risikerer han å måtte tilbringe mer tid i det landet som - når alt kommer til alt - gjorde ham så ustyrtelig rik.

John Mann, talsperson for Abramovitsj, ønsker ikke å kommentere saken overfor AFP, skriver NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media