Overrasker:

Sjokk-grep: - Fuck veganere

Kjendiskokken raser etter restaurantbesøk.

HARDT UT: John Mountain er ikke fornøyd etter å ha fått en dårlig anmeldelse fra en vegansk restaurantgjest. Foto: Instagram
HARDT UT: John Mountain er ikke fornøyd etter å ha fått en dårlig anmeldelse fra en vegansk restaurantgjest. Foto: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stjernekokken John Mountain nekter alle veganere adgang til restauranten hans etter å ha fått en negativ anmeldelse fra en vegansk restaurantgjest, skriver Independent.

Mountain driver restauranten Fyre i Perth i Australia. Etter restaurantbesøket skal kunden i anmeldelsen ha kritisert spisestedet for å ha få plantebaserte alternativer på menyen.

Kokken kunngjorde det overraskende grepet på Facebook tirsdag denne uka. I innlegget skriver han at beslutningen er tatt av hensyn til hans mentale helse.

- Dessverre er alle veganske gjester nå utestengt fra Fyre. Tusen takk for forståelsen, skrev Mountain på Facebook.

FÅR KRITIKK: Instagram- og YouTube-stjernen Jon Venus (29) innrømmet denne uka at han spiste tre egg for ett år siden. Video: TheQuestForFitness / YouTube Vis mer

- Kommer til kort

Til den australske lokalavisa PerthNow sier Mountain dette om opplevelsen med den aktuelle kunden:

- En ung kvinne tok kontakt og sa at hun planla et restaurantbesøk. Hun lurte på om vi hadde veganske alternativer på menyen. Jeg sa at vi hadde gnocchi med grønnsaker, og ønsket henne velkommen. Og det var det.

Men da kvinnen ankom restauranten, hadde stjernekokken helt glemt at hun hadde bedt om et vegansk måltid.

FACEBOOK: Restauranten la ut dette innlegget på tirsdag. Foto: Skjermdump
FACEBOOK: Restauranten la ut dette innlegget på tirsdag. Foto: Skjermdump Vis mer

- Da hun kom på lørdag, hadde jeg dessverre glemt det. Jeg var opptatt med å levere mat til et privat arrangement, forklarer Mountain.

Kvinnen skrev et innlegg på Facebook dagen etter restaurantbesøket. Der kritiserte hun restauranten for at de bare kunne tilby henne en vegansk rett.

- Jeg synes det er utrolig viktig i vår tid at restauranter kan ta imot alle slags gjester. Å ikke tilby plantebasert mat viser at man har kommet til kort som kokk, skriver hun i innlegget, ifølge Independent.

- Fuck veganere

Kvinnen krevde også at restauranten skulle endre menyen, men utfallet ble altså i stedet at alle veganere ble nektet adgang.

Stjernekokken hevder at kvinnens anmeldelse skal ha utløst flere negative tilbakemeldinger. På Google skal mange ha gitt restauranten terningkast én, noe han mener skader bedriften.

- Tusen takk for den negative anmeldelsen din. [ …] Jeg ser fram til å aldri se deg igjen. Gud, så barnslig. Du og alle veganerkameratene dine kan gå og nyte maten deres et annet sted, dere er herved utestengt, raste Mountain i et motsvar på Facebook.

OVERRASKET: Programleder Linn Isaksen ble veganer i en måned, se hvordan kroppen reagerte. Reporter: Jeanette N. Vik. Video: Insider FEM Vis mer

Overfor 7News sier han det enda sterkere:

- Fuck veganere. Jeg er ferdig med dere.

Mountains grep har fått bred omtale i sosiale medier. Flere støtter tiltaket, mens andre slår hardt ned på veganer-forbudet.

John Mountain har gitt ut flere kokebøker, en av dem med tittelen «Pig», som utelukkende inneholder oppskrifter med svin. Han har også deltatt i kokkeprogrammet «Great British Menu».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer