Sjokk og sorg på Brandval skole

To pulter er fylt av lys og bilder på Brandval skole i dag. Mange foreldre valgte å bli med barna sine inn i klasserommene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skolebygningene på Brandval skole var fulle av folk, men tilnærmet tomme for liv. Sørgende skolebarn ville helst ikke slippe den varme hånda til mor og far.

Midt i skolegården vaiet flagget på halv stang. Monotont gled det fram og tilbake i den sure høstvinden. I og utenfor klasserommene gråt både store og små. Familietragedien som kostet fire mennesker livet - to barn og to voksne - gjør så ufattelig vondt for et helt lokalsamfunn.

Rektor Paul Yngve Tønseth samlet fra morgenen av samtlige av skolens elever og frammøtte foreldre til en kort minnestund i gymsalen. Deretter gikk klassene til sine respektive rom for å snakke om det som er skjedd..

I klasserommene til 1. og 6. sto to pulter tomme. Kriseteamet i kommunen vurderte søndag kveld om pultene til den 6 år gamle gutten og den 11 år gamle jenta skulle fjernes slik at de var borte da elevene kom på skolen.

Foreldrene ble

Etter råd fra prest Mark Drogseth blir pultene stående inntil videre. Lys og bilder av de avdøde er synlige bevis på hvem de tilhørte. Kanskje kan det bidra til å gjøre det uforståelige litt mindre skremmende og brutalt.

Drogseth var selv til stede i 1. klasse mandag for å prøve å forklare og trøste medelevene til den drepte 6-åringen. Helsesøster Rigmor Sivesind fikk den tunge jobben med å forklare 6. klasse at eldstejenta i den avdøde familien aldri kommer tilbake.

Svært mange av foreldrene var med barna sine inn i klasserommene. Spesielt for 1. klassingene var nok den tryggheten kjærkommen.

Forstår ikke

Flere av lærerne ved Brandval skole var omgangsvenner med det avdøde foreldreparet. For dem ble dagen ekstra tøff.

- De to var samfunnets støtter. De hadde ingen problemer som var kjent. Vi forstår ikke noe av det som er skjedd. Hadde vi bare hatt en unnskyldning, sier oppvekstsjef i Kongsvinger, Grethe Fossum.

Mens noen unnskyldning finnes ikke, ei heller en god forklaring på det meningsløse som trolig skjedde søndag i familiehytta på Græsberget ved Lundersæter, 3 mil øst for Kongsvinger. Det eneste som er sikkert er at en familie på fire aldri mer kommer hjem fra hytteturen. Alle er skutt og drept.

(NTB)

<B>FUNNET DREPT: Her ble familien på fire funnet drept.