Sjokk og vantro i Fredrikstad

Stasjonen avstengt med vakter. Nye ansatte kalt inn på teppet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Les også Mistenkt for biljuks

  FREDRIKSTAD(Dagbladet.no): Da Statens Vegvesen ble kjent med at Dagbladet.no gransket flere ansatte ved trafikkstasjonen i Fredrikstad, slo etatens korrupsjonsjegere til.

  Vakter stengte bygget
  Fredag ettermiddag ble den nå suspenderte overingeniøren i 40-årene ved Fredrikstad trafikkstasjon innkalt til møte hos distriktsledelsen i Moss.

  Samtidig rykket granskere inn i trafikkstasjonen.

  Ansatte ble bedt om å forlate bygget, og vakter ble utplassert for å hindre noen å ta seg inn.

  I tre dager var hele trafikkstasjonen satt under bevoktning og fysisk avstengt mens vegvesenets granskere saumfarte arkiver og datamaskiner på innsiden.

  Trykket stemning


  Først mandag morgen klokken åtte kunne de ansatte, som da var samlet på utsiden, returnere til arbeidsplassene. Det ble avholdt allmøte der de ble informert om situasjonen.

  Distriktsvegsjefen Lars Erik Hauer åpnet møtet med å informere om at den aktuelle overingeniøren i 40-årene var suspendert med øyeblikkelig virkning.

  Han redegjorde hvorfor stasjonen hadde vært stengt over helgen, men oppga ingen informasjon om grunnlaget for suspensjonen.

  - Vi er i sjokk. Vi trodde knapt det var mulig da vi fikk høre hvem som var blitt suspendert. Det har fortsatt ikke gått opp for flere av oss ansatte, forteller kilder ved trafikkstasjonen til Dagbladet.no.

  Nyheten skal ha slått ned som en bombe både på denne og de andre avdelingene til Statens vegvesen i Østfold.

  Flere ansatte granskes


  - Det er helt uvirkelig. Han nyter stor respekt og blir sett på som en ressursperson for de andre ansatte, sier en kilde til Dagbladet.no.

  Overingeniøren skal blant annet vært svært hjelpsom overfor kolleger i å gi råd og hjelp i forbindelse med regelverk og registreringer.

  Stemningen på trafikkstasjonen har vært svært trykket etter at nyheten ble kjent. Mange føler situasjonen er svært usikker, og reagerer på måten de har vært utestengt fra arbeidsplassen mens granskere har gjennomgått arkivene på innsiden.

  I dag ble ytterligere to ansatte ved stasjonen kalt inn på teppet av granskerne i Vegvesenet. Begge er nære kolleger av den suspenderte overingeniøren, og jobbet sammen på trafikkstasjonen i Halden før den ble nedlagt i fjor sommer.

  De to ansatte har sentrale stillinger ved trafikkstasjonen i Fredrikstad.

  Hett tema
  I dag samlet toppene i Statens vegvesen seg til tre dagers lederseminar på Gardermoen. Der ble den nye suspensjonssaken et stort samtaletema.

  Det diskuteres allerede nå om etaten må utarbeide og innføre nye etiske retningslinjer og rutiner ved registrering av kjøretøy.

 • Les også Mistenkt for biljuks
<center><a href=mailto:oor@dagbladet.no>oor@dagbladet.no</a> eller <a href=mailto:keg@dagbladet.no>keg@dagbladet.no</a></center>
SJOKK: Stemningen er svært trykket på trafikkstasjonen i Fredrikstad etter suspenderingen av en betrodd og respektert medarbider.