Haiangrep i Australia:

- Sjokk og vantro

57 år gamle Paul Millachip er savnet etter at han ble angrepet av hai da han var på svømmetur lørdag. Tenåringer skal ha blitt vitner til at han ble dratt under vann.

ANGREPET: Paul Millachip er savnet etter en svømmetur ved Port Beach vest i Australia lørdag formiddag. Ifølge vitner ble han angrepet av flere haier. Foto: WA Police
ANGREPET: Paul Millachip er savnet etter en svømmetur ved Port Beach vest i Australia lørdag formiddag. Ifølge vitner ble han angrepet av flere haier. Foto: WA Police Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Millachips kone, som ikke ønsker å bli navngitt, sier til ABC News Australia at ektemannen ofte var på svømmetur ved stranda Port Beach, som ligger i Perth-forstaden Fremantle på Australias vestkyst.

Lørdag gikk han i vannet rundt klokka 10 om formiddagen.

Kort tid seinere, rundt klokka 10.10, melder to ungdommer i en båt like ved fra om at en mann har blitt utsatt for et haiangrep.

Ungdommene skal ha sett mannen streve i vannet, før han ble dratt under av det som er oppgitt å være to haier, skriver avisa Perth Now.

STENGT: Etter haiangrepet lørdag, ble strendene i Fremantle-området stengt. Foto: Richard Wainwright / AAP Image / AP / NTB
STENGT: Etter haiangrepet lørdag, ble strendene i Fremantle-området stengt. Foto: Richard Wainwright / AAP Image / AP / NTB Vis mer

- Reddet potensielt flere liv

Det ble iverksatt et storstilt søk etter mannen, men søndag er leteaksjonen avblåst, og Millachip antas å være omkommet. Letemannskapene har bare klart å finne et par dykkebriller, som er sendt til analyse, skriver Perth Now.

- Det er vanskelig. Veldig vanskelig, sier kona til ABC News.

- Vi har blitt fortalt i detalj hva de har gjort og hvordan søket har blitt utført, og de har vært ekstremt grundige og ekstremt profesjonelle. Vi er virkelig, virkelig takknemlige for det, sier hun.

DYKKER: Henrikke Haugan, fra NRK-programmet «Under overflaten», får øyekontakt med haien i Farsund. Bilder fra NRK. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Hun retter samtidig en takk til de to tenåringene som varslet om hendelsen.

- En spesiell takk til de guttene i båten og det de gjorde. Det må ha vært en svært skremmende opplevelse for dem. Så jeg sender varme tanker, og takker dem for det de gjorde. Takk gud for at ingen andre ble skadd. De har potensielt reddet andre liv.

I tillegg til kona, etterlater 57-åringen seg to barn, skriver 7News Australia.

- Virkelig sjokkert

Politiet kunne ikke lørdag bekrefte hvor mange haier som var involvert i angrepet, men en talsperson har sagt at det var snakk om «åpenbart minst én hai». Ifølge vitnebeskrivelser kan det ha vært en hvithai og en tigerhai involvert.

Jane Atkinson, som selger kaffe fra en van ved den populære stranda, sier til ABC News at det har vært observert hai ved stranda før. Dette er imidlertid første gang hun kjenner til at noen av dem har gått til angrep.

- Jeg er i sjokk og vantro over at dette kunne skje klokka 10 om morgenen på en så fin dag, sier hun.

- Jeg er virkelig sjokkert over at dette har skjedd på stranda vår.

Delstatsminister Mark McGowan i Vest-Australia sier til 7News Australia at det er en forferdelig situasjon.

- Hendelsene på Port Beach i går er grusomme og det er veldig, veldig trist. En familie sørger nå over en mann som har mistet livet. Det er en forferdelig situasjon, sier McGowan.

Etter angrepet ble alle strendene i området stengt. Ifølge The Guardian vil de forbli stengt til slutten av januar, fordi den rosa snapper-fisken gyter på denne tida, og dette har en tendens til å tiltrekke seg haier.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer