Sjokkbeskjed for de som kjøper håndverkstjenester uten kontrakt: Kan få millionkrav

- Kan fort ruinere både deg og familien hvis det skjer en alvorlig arbeidsulykke, sier advokat.

KAN BLI ANSVARLIG: Det kan bli dyrt å leie inn en håndverker svart. Hvis dere ikke skriver kontrakt og håndtverkeren verken er ansatt noe sted eller driver et enkeltmannsforetak, risikerer du å bli ansvarlig hvis den ansatte skader seg mens han jobber. Foto: NTB SCANPIX/FAKSIMILER
KAN BLI ANSVARLIG: Det kan bli dyrt å leie inn en håndverker svart. Hvis dere ikke skriver kontrakt og håndtverkeren verken er ansatt noe sted eller driver et enkeltmannsforetak, risikerer du å bli ansvarlig hvis den ansatte skader seg mens han jobber. Foto: NTB SCANPIX/FAKSIMILER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - I verste fall kan du risikere å bli ansvarlig for en millionerstatning, sier advokat Thorsteinn J. Skansbo, som i en årrekke har jobbet med personskadesaker.

Det kan bli dyrt å leie inn en håndverker svart. Hvis dere ikke skriver kontrakt og håndtverkeren verken er ansatt noe sted eller driver et enkeltmannsforetak, risikerer du å bli ansvarlig hvis den ansatte skader seg mens han jobber.

Arbeidsgiver kan få erstatningsansvar for hele summen hvis den ansatte skader seg, forteller advokat Skansbo.

- Kan ruinere deg - Det sikreste er å engasjere et firma som selv har forsikring for sine ansatte. Et forsøk på å spare litt penger ved å engasjere en håndverker «under bordet» kan fort ruinere både deg og familien hvis det skjer en alvorlig arbeidsulykke, sier Skansbo.

På fredag skrev Dagbladet om den latviske familiefaren Juris Dombrovskis (50), som på jobb i Vikran i Tromsø kommune falt ned fra et stillas og havnet i koma. Nå er han skadet for livet, og oppdragsgiveren mener han gjorde jobben på egen risiko.

Ifølge oppdragsgiverens advokat, Thor Hager Thorkildsen, hadde de avtalt en betaling på 50 000 kroner, men ikke signert noen kontrakt. Ulykken skal ha skjedd før oppdragsgiver hadde fått noen faktura.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer