Sjokkbeskjed fra UDI: Allan (3) må forlate landet innen fire uker

Den kurdiske familien opplevde det verst tenkelige marerittet.

BODD I NORGE HELE LIVET: Allan Karim (3) er den eneste i familien som er født i Norge og den eneste som har fått beskjed om å forlate landet. — De får bare komme og hente han, sier faren Jankdost. Foto: PRIVAT
BODD I NORGE HELE LIVET: Allan Karim (3) er den eneste i familien som er født i Norge og den eneste som har fått beskjed om å forlate landet. — De får bare komme og hente han, sier faren Jankdost. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet):- Det var som å dø, sier Sara Vanros (30) til Dagbladet. 4 januar fikk den lille kurdiske familien sjokkbeskjeden: Sønnen på tre år, Allan Karim, har fått avslag på midlertidig oppholdstillatelse og må forlate landet.

- Jeg bare gråt og gråt, og klarte verken snakke eller spise, forteller den kurdiske moren.

I avslagsbrevet står det at «vedtaket innebærer at søkeren må forlate Norge innen 01.02.2012, 4 uker fra vedtaksdato».

Født i Norge - De får bare komme og hente han. Jeg kan virkelig ikke tro at det er mulig for norske politimenn å sende en tre år gammel gutt alene ut av landet, sier faren Jankdost (34), som jobber som miljøarbeider for Tromsø kommune.

Jankdost har bursdag samme dato som sønnen må forlate landet. Norskirakeren har lovlig oppholdstillatelse i Norge og har bodd i Tromsø i over 11 år.

Kona, Vanros, har fått avslag på familiegjenforening, og saken er nå til behandling hos Utlendingsnemnda (UNE). Den eneste av de tre som har blitt bedt om å forlate landet 1. februar er tre år gamle Allan, som også er den eneste av de tre som er født i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.