Sjokkbildet viser hvorfor myndighetene har fått nok. Nå går de til krig mot våtservietter

- En glitrende idé, mener MDG - som i dag erklærte «krig» mot miljøskadelig engangsplast.

FETTBERG: Britiske myndigheter erklærte i november seier over et 130 tonn tungt og 250 meter langt fettberg som i hele fjor høst blokkerte Londons kloakksystem. Foto: Thames Water
FETTBERG: Britiske myndigheter erklærte i november seier over et 130 tonn tungt og 250 meter langt fettberg som i hele fjor høst blokkerte Londons kloakksystem. Foto: Thames Water Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere i år ble det klart at britiske myndigheter gjør alvor ut av planene om å gå til «krig» mot plast, i en beslutning som ble hyllet av miljøorganisasjoner over hele verden.

I dag gikk tok også Miljøpartiet de Grønne (MDG) et liknende skritt. Landsmøtet i partiet gikk nemlig lørdag inn for å forby alle engangsartikler av miljøskadelig plast innen 2020.

Da det tidligere denne uka ble kjent at «plastkrigen» i Storbritannia også vil ramme våtservietter sto dampen ut av ørene på britiske småbarnsforeldre, dersom man skal tro The Independent.

Men en lovendring som fører til at man blir kvitt våtservietter slik vi kjenner det i dag vil være en god idé, også i Norge, mener MDG.

- Dette kan absolutt være en glitrende idé, sier Per Espen Stoknes, stortingsrepresentant for MDG, til Dagbladet.

Han viser til at nordmenn kjøper produkter fulle av kjemikalier som «man får bakoversveis» av å se på en innholdsdeklarasjon, og mener det i dag er for mye bruk av plast og kjemikalier som ikke er nedbrytbare.

Hvert år havner anslagsvis 8 millioner tonn plast i verdenshavene, og ifølge World Economic Forum vil det innen 2050 være mer plastsøppel i havene enn fisk - dersom problemet ikke løses.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer