Sjokkbrekk mot sportsbutikk i Oslo

Frekke tyver kjørte inn inngangsdøra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Maskerte innbruddstyver kom seg i natt unna med klær og sportsutstyr etter et sjokkpreget innbrudd på Skøyen i Oslo.

Med en bil som rambukk knuste de butikkdøren, for så å raske med seg varer fra butikken.

- De har kommet seg inn i butikken ved å kjøre inn i døra. Vi ble varselt av et vitne klokka 3.25 og var der etter et par minutter, men da var de forsvunnet fra stedet i bilen de brukte i innbruddet, opplyser operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Mistet varer

Minst to personer deltok i innbruddet, men politiet utelukker ikke at det kan ha vært flere. Øyenvitnet ble så forfjamset over det som skjedde at hun ikke oppfattet hvordan de så ut. Hun var heller ikke sikker på hvor mange som deltok.

Politiet står likevel ikke uten spor.

- De har mistet flere ting på sin vei. Vi har funnet noen klær som de ikke har fått med seg, men også noe de har brukt. Blant annet en finlandshette, sier Belle.

Flere innbrudd

BIL SOM RAMBUKK:  Foran øynene på et sjokkert vitne kjørte innbruddstyvene inn inngangsdøra. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
BIL SOM RAMBUKK: Foran øynene på et sjokkert vitne kjørte innbruddstyvene inn inngangsdøra. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer

De siste ukene har det vært flere innbrudd av samme type i Oslo-området. 

Senest i  går ble en sportsbutikk på Kolbotn Torg robbet ved at en bil ble benyttet som rambukk. Bilen sto da igjen inne i butikken, ifølge VG Nett. 

I nattens innbrudd har tyvene brukt det samme kjøretøyet både som døråpner og som fluktbil.

Også i slutten av november kom innbruddstyver seg unna med dyre klær for et betydelig beløp i et så kalt sjokkbrekk mot en eksklusiv klesbutikk på Majorstua, og samme natt ble også en klesforretning på Lillestrøm tømt ved hjelp av en bil.

Operasjonsleder Belle vil ikke spekulere i om det er noen sammenheng mellom innbruddene.

- Denne typen innbrudd forekommer av og til, og det har det gjort lenge. Jeg har ikke inntrykk av at det har vært en økning i det siste, sier han.

Sjokkbrekk mot sportsbutikk i Oslo
MISTET: Tyvene hadde det travelt med å komme seg unna og mistet flere jakker samt en finlandshette på veien.