Sjokkbrekket i Levanger: Tyvene stjal uekte gull

Tok en rekke prøvesmykker.

PICKUP-INNBRUDD: Tyvene knuste butikkrutene med en pickup før de stakk av med en rekke smykker. Mange av dem var imidlertid prøvemodeller. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
PICKUP-INNBRUDD: Tyvene knuste butikkrutene med en pickup før de stakk av med en rekke smykker. Mange av dem var imidlertid prøvemodeller. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tyvene som sist fredag brøt seg inn i gullsmedforretningen i Levanger med en stjålet pickup, fikk for det meste med seg uekte gull.

Trønder-Avisa får bekreftet at mye av utbyttet var utstillingsmodeller, priset som de var ekte.

- Varene ser ekte ut, men det kan virke som tyvene har forregnet seg litt. Hovedsakelig forsvant det uekte ringer, det vi kaller prøveringer samt noen sølvsmykker og brett med kjeder. Verdiene ønsker vi ikke å si noe om, sier Marit Pettersen hos gullsmed Stein O. Pettersen.

Innbruddet ble oppdaget klokka 3.23 natt til fredag, men kan ha skjedd tidligere. Etter å ha tømt glassmontre med ringer, smykker og kjeder, stakk gjerningsmennene fra stedet.

Pettersen sier ødeleggelsene utgjør et høyere beløp enn utbyttet av selve tyveriet.

- Varene som er stjålet, kan ikke brukes og bør ikke omsettes. Folk må være på vakt hvis de blir tilbudt gullvarer. De kan ikke brukes og har ingen verdi - selv om de ser ekte ut, sier Pettersen.

Etterforskningsleder Tor Klevmo ved Levanger lensmannskontor bekrefter at det er gjort funn som stammer fra tyveriet i området litt nord for jernbanestasjonen i Levanger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer