Sjokkerende avsløring: Kalvene blir slått, sparket og hoppet på

To dyrevernsorganisasjoner har avdekket mishandlingen av kalver som foregår på kontrollposter i Frankrike. - Helt uakseptabelt, sier Mattilsynet.

DYREMISHANDLING: Skjulte opptak gjort av dyreaktivister viser en brutal og hjerteløs behandling av en gruppe med kalver. Video: L214. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Unge kalver blir slått, sparket og tråkket på når de fraktes fra Irland til EU-land som Spania og Nederland. Det har to dyrevernsorganisasjoner, en fransk og en nederlandsk, avslørt.

Ved bruk av et hemmelig kamera, har organisasjonene dokumentert grov mishandling av kalvene.

Kollapser i smerte

I mars i år fulgte aktivistene med på mer enn 5000 kalver som kom fra Irland til den franske kontrollposten i Tollevast, hvor dyrene skal - etter EUs lover - få hvile og bli matet.

I stedet viser de opprørende videoklippene at dyrene blir dratt etter ørene, tråkket på og slått av ansatte med batonger. Noen dyr blir så sterkt mishandlet at de kollapser i smerte og ikke klarer å reise seg.

Ett videoklipp viser en ansatt som kaster en kalv i gulvet og hopper opp og ned på den. Ifølge The Guardian etterforsker fransk politi saken, og vedkommende skal ha blitt arrestert.

- Det er hjerteskjærende å se hvordan disse sårbare dyrene, fortsatt ikke stødige på føttene og fortsatt avhengig av sin mors melk, blir utsatt for forferdelig vold under transport til nederlandske produsenter, sier Nicola Glen, talsperson for den nederlandske organisasjonen - Eyes on Animals - i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer