Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjokkerende bilder fra motorveien: - Jeg har aldri sett noe liknende

Et kjærestepar fikk seg et sjokk da de kjørte forbi en hund som stod på tilhengeren til en bil på motorveien.

FORFERDET: Brenna Cronin og kjæresten ble forferdet da de kjørte forbi en hund som var lenket fra halsen til tilhengeren den stod på. Bilen kjørte på motorveien. Video: CNN / Brenna Cronin via Facebook Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En hund ble i forrige uke fanget på film da den var lenket fast på tilhengeren til en bil i Florida. Hunden skal etter forholdene ha det helt OK, skriver CNN.

Brenna Cronin og kjæresten hennes var ute og kjørte da de fikk seg et sjokkerende syn. En hund stod på toppen av et bur med andre dyr, i fart.

- Vi så en hund som var lenket fast til et bur. Jeg har aldri sett noe liknende før. Jeg ble forferdet og kvalm, forteller Cronin til CNN.

- Da jeg filmet hunden, og den så meg, stod den oppreist og så utrolig redd ut. Du vet når en hund er glad, de logrer med halen og har et bredt smil. Han var livredd, sa Cronin til CNN.

  • Se videoen øverst i saken

Sinte kommentarer

Brenna Cronin postet videoen på Facebook, som har blitt sett mer enn to millioner ganger siden den ble delt 11. januar. Det har kommet hundrevis av sinte kommentarer fra personer som stiller spørsmål til hendelsen og behandlingen av hunden.

«Jeg klarer ikke å se på dette. Det gjør meg dårlig.», skriver en.

«Dette er forferdelig, stakkars hund.», skriver en annen, og slik fortsetter det.

KLARTE Å REISE SEG IGJEN: Da to medisinstudenter kastet Bhadra utfor en bygning i India i juli, overlevde hun med brukkede bein. Nå er hun tilbake på føttene sine igjen, og sammenlignes med Usain Bolt. Video: Caters TV Vis mer

Blant de to millionene som har sett videoen, er eieren av hunden. Hundeeieren tok med seg hunden til Flagler Animal Service, som ville undersøke saken, dagen etter at videoen ble publisert.

Flagler Animal Services tok en helsesjekk av hunden, og fortalte torsdag at hunden blir «tatt vare på». Hunden heter Zeus, og er en blå amerikansk pitbullterrier, skriver CNN.

Eieren fortalte dyrekontrollen at han skulle ut og jakte med hundene, én av dem var i et bur, mens Zeus stod over buret, lenket fast. Hundeeieren skal ha sagt at dette var en «ok» måte å transportere hunden på, og at «det er slik alle gjør det», skriver ABCNews.

Ikke helt ulovlig

Det er lov å transportere hunder «under open air» ifølge Flagler Countys egne distriktsregler:

«Alle hunder som fjernes fra eiers eiendom og transporteres på plattformen til pickup-biler, eller på annen for for åpent transportmiddel, til offentlige steder eller områder, skal være plassert bak gitter i- eller på slike kjøretøy, eller være lenket med minst to bånd, for å trygt kontrollere eller begrense hunden fra å rømme fra kjøretøyet.»

Likevel fikk hundeeieren en bot for ikke å ha sikret hunden sin godt nok. Årsaken skal være at hunden kun ble festet med ett bånd, og ikke to, slik loven pålegger.

Hunder skal sikres i bil

Det finnes ingen spesifikk regel som omhandler transport av hunder i Norge, men i 2010 kom regelen som sier at hunder skal sikres i bil.

- Det er svært viktig å å sikre hunder og katter under transport. Slike husdyr bør transporteres i egne bur som er forsvarlig sikret, sier avdelingsdirektør for Trafikksikkerhet i Statens vegvesen, Guro Ranes til Dagbladet.

Dette innebærer at hunden skal sitte i et fastspent i bur, sitte bak et gitter eller nett eller at hunden er fastspent i en sele.

En hund som sitter løst i baksetet kan få alvorlige skader, samt forårsake store skader på medpassasjerer ved en kollisjon eller en rask nedbremsing, ifølge forsikringsselskapet IF.

På sine egne nettsider skriver de at en hund som veier 20 kilo, ved bråstopp i 50km/t vil tilsvare en kraft på 786 kilo.

SKRIKER AV REDSEL: I et dyrehopits i Breasta- Craiova i Romania skriker valpen Kanye av redsel. Han blir koset med for første gang etter å blitt mishandlet. Video: Monica Mitreanu Vis mer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling