– Sjokkerende kraftig eksplosjon

Søskenpar drept i ulykke ved Larvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et søskenpar i 30-åra omkom da personbilen de satt i, kolliderte med en lastebil og tok fyr på E18 ved Larvik i ettermiddag.

– Meldingen kom nå nettopp, og vi er nettopp kommet fram til ulykkesstedet. Ifølge vår patrulje på stedet er de to personene som satt i personbilen, erklært døde på stedet, sier operasjonsleder Einar Paulsen ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no i 15.30-tida.

Personbilen kjørte nordover og traff lastebilen, som kom kjørende sørover på Sørlandske hovedvei ved Farriseidet. Det er to felt i nordgående og ett i sørgående retning på stedet.

Presset over i motgående

I 19.20-tida opplyser operasjonslederen at de omkomne er et søskenpar, en mann på 33 og en kvinne på 36 år, hjemmehørende i Oslo-området.

Det er på det rene at de to ble presset over i motgående kjøreretning av en lastebil nummer to.

– Personbilen og lastebilen kom kjørende nordover, og lastebilen, som lå i venstre felt, la seg over i høyre uten å se personbilen, som ble truffet, fikk skrens og havnet i motgående felt, der den traff den andre lastebilen i fronten, forteller Paulsen til Dagbladet.no.

– Enorm eksplosjon

Frode Stenstrøm (34) kjørte bare 200 meter bak personbilen og ble vitne til det hele. Han forteller om en enorm eksplosjon etter kollisjonen.

Foto: LASSE LJUNG
Foto: LASSE LJUNG Vis mer

– Det hele gikk utrolig fort. Plutselig kom det et blaff, og på mindre enn ett sekund sto bilen i full fyr. Det så ut som en bensinbombebrann, med en enorm idlkule og svart røyk, sier 34-åringen, som var på vei nordover fra Skien.

– En mann som kan ha vært lastebilsjåføren, styrtet til med et brannslokkingsapparat, og en ambulanse som lå rett bak meg, kom til bare 30 sekunder etter sammenstøtet, men de i bilen hadde ikke en sjanse, sier Stenstrøm til Dagbladet.no. Han er sjokkert over hvor fort bilen antente.

– Jeg trodde ikke nyere biler kunne eksplodere slik, det var som man ser på TV, sier Stenstrøm, som fortsatt er skjelven etter å ha vært øyenvitne til den tragiske ulykken.

Avhør

Operasjonsleder Paulsen forteller at føreren av lastebilen som presset personbilen, har fått førerkortet beslagtlagt og skal avhøres. Føreren av lastebilen som kom i motgående felt, er dimittert av politiet.

– For øvrig vil vi ta vitneavhør, og kriminalteknikere og folk fra Havarikommisjonen foretar undersøkelser på stedet, sier Einar Paulsen til Dagbladet.no.

De pårørende av det omkomne søskenparet er varslet.

Den svært trafikkerte veien ble etter ulykken helt stengt i begge retninger, og trafikken ble i over fire timer omdirigert via Larvik sentrum, før E18 ble åpnet igjen i 20-tida.

– Sjokkerende kraftig eksplosjon