Coronaviruset:

- Sjokkerende og utilgivelig

Lege Gunnar Hasle reagerer kraftig på norske myndigheters håndtering av coronaviruset, og mener det nå bare er et tidsspørsmål før viruset når norske sykehjem.

LANGER UT: Lege Gunnar Hasle ved Reiseklinikken i Oslo mener myndighetene har håndtert coronaviruset svært dårlig. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
LANGER UT: Lege Gunnar Hasle ved Reiseklinikken i Oslo mener myndighetene har håndtert coronaviruset svært dårlig. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det kunne vært tatt grep i to måneder, men det har ikke blitt gjort noe. Derfor får jo kanskje Folkehelseinstituttet rett i at det ikke er mulig å stoppe det, fordi man har gitt opp kampen før den begynte. Det er helt sjokkerende. Helt utilgivelig, sier Hasle til Dagbladet.

Folkehelseinstituttet opplyste mandag at 192 personer er bekreftet smittet av viruset i Norge, og mandag kveld er seks smittede innlagt på sykehus.

- Ikke prøvd å stanse det

Hasle trekker fram Taiwan som et eksempel på hvordan Norge kunne håndtert situasjonen. Landet, som har direkte kontakt med Kina, slo alarm tidlig, og har bare 45 bekreftede smittetilfeller.

Der ble det første tiltaket iverksatt 31. desember, da de startet med inspeksjon av passasjerer på fly fra Wuhan.

- Taiwan har vært på med en gang, med både reiseråd og karantener. Her i Norge har det vært veldig rart håndtert fra FHIs side. De har ikke prøvd å stanse det på grensene, men venter heller til det blir et problem, for så å prøve å spore opp smitten.FHI er forelagt kritikken i denne saken. Områdedirektør Geir Bukholm svarer at de i Norge har vært opptatt av å bruke virkemidler som har kunnskapsbasert effekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer