Farida-saken

- Sjokkerende og uverdig, men vi gir oss ikke

UNEs nei til at Farida får komme hjem til Norge skaper sinne, frustrasjon og sorg i Dokka.

GIR IKKE OPP: Medlemmene i støttegruppa for Farida i Dokka er svært skuffet og sinte over UNE-avgjørelsen. Her fra venstre: Merethe Engen Enerstvedt (leder), Britt Karin Rotmo (nestleder), Lise Engelien Kokkvoll, Kari Helene Odden Haugen (lærer), Liv Marie Simensveen (familievenn) og Kathrine Fossen Rosenberg fra støttegruppa. Foto: Privat
GIR IKKE OPP: Medlemmene i støttegruppa for Farida i Dokka er svært skuffet og sinte over UNE-avgjørelsen. Her fra venstre: Merethe Engen Enerstvedt (leder), Britt Karin Rotmo (nestleder), Lise Engelien Kokkvoll, Kari Helene Odden Haugen (lærer), Liv Marie Simensveen (familievenn) og Kathrine Fossen Rosenberg fra støttegruppa. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag kom UNEs avgjørelse om at Farida og familien likevel ikke får komme tilbake til Norge. Dette skaper sinne og frustrasjon på Dokka, der hele lokalsamfunnet har kjempet for å få Farida og familien tilbake i flere år.

- Avgjørelsen er uverdig og vi er ganske nedtrykt. Vi er sinte og frustrerte over at det går an å fatte slike vedtak, og at UNE kan la være å rette seg inn etter domstolene sine vedtak, sier Britt Karin Rotmo, nestleder i Støttegruppa.

- Synsing

Støttegruppa har fått UNEs 40 siders begrunnelse og avgjørelse, og lar seg ikke imponere.

- Den er preget av synsing og dårlige rettskilder, og er vedtaket er ifølge advokaten dårlig begrunnet. De har også overprøvd Lagmannsrettens begrunnelse, der det står at situasjonen i Afghanisten er verre, mens UNE nå sier at den er bedre. Det er ganske uforståelig, sier Rotmo.

Støttegruppa har vært i kontakt med Farida og familien, som nå er «fryktelig lei seg og nedtrykte».

- Mor stilte spørsmålet om hva som er vitsen med å kjempe videre en gang til, når de tydelig ikke kommer noen vei, sier Rotmo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer