Sjokkerende oppdagelse etter sykehustabbe

En kvinne hadde smerter i årevis etter at en gjenstand ble gjenglemt i magen hennes i forbindelse med en operasjon.

TABBE: Operasjonen som førte til mange års smerte for kvinnen, skjedde på Kristiansund sykehus for flere år siden. Foto: Helse Møre og Romsdal
TABBE: Operasjonen som førte til mange års smerte for kvinnen, skjedde på Kristiansund sykehus for flere år siden. Foto: Helse Møre og Romsdal Vis mer
Publisert

En kvinne har levd med smerter i årevis etter at en 23 centimeter lang metallskinne sannsynligvis ble gjenglemt i mageregionen hennes.

Tabben skjedde trolig på Kristiansund sykehus der kvinnen ble operert for flere år siden, skriver Tidens Krav.

- Gjenstanden kan ha ligget igjen etter en operasjon hun hadde ved Kristiansund sykehus tidligere, skriver Pasient- og brukerombudet.

De offentliggjorte opplysningene tyder på at skinna havnet i vedkommendes kropp for lengre tid siden, fordi «metallet hadde over tid kapslet seg inn, og det hadde begynt å blimykt i endene».

En stor belastning

Metallskinna har seinere blitt operert ut ved et annet sykehus, men ingen kunne svare kvinnen på hva slags gjenstand det var og hvordan den har havnet i magen hennes.

Ifølge Pasient- og brukerombudet har oppdagelsen vært en stor belastning for kvinnen, som undrer over at den ikke har blitt oppdaget tidligere. Vedkommende har nemlig hatt flere kirurgiske inngrep siden operasjonen skinna sannsynligvis stammer fra.

- Pasienten oppgir at hun slet med smerter i åra som fulgte etter inngrepet i Kristiansund. Hun var til ulike undersøkelser uten at noen oppdaget den store metallskinna hun hadde i kroppen. Plagene hun hadde gikk ut over hennes arbeidsevne og psykososiale liv (...) over veldig mange år, skriver Pasient- og brukerombudet.

ULYKKE: «Marvel»-skuespiller Jeremy Renner har vært i kritisk tilstand etter en ulykke. Video: Twitter. Vis mer

Ombudet mener plagene hennes kunne vært redusert dersom skinna ikke hadde blitt glemt eller den hadde blitt fjernet på et tidligere tidspunkt.

Ønsker å belyse saken

Statsforvalteren holder på å undersøke hva som gikk galt da kvinnen ble operert ved Kristiansund sjukehus, opplyser seniorrådgiver Lena Skattum Sandvik ved Statsforvalterens kommunikasjonsavdeling til Tidens Krav.

Kvinnen, som ønsker å være anonym, forteller avisa at hun er opptatt av at saken belyses for at det som skjedde med henne ikke skal skje med andre i framtida.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer