«Sjokkerende» syn - det berømte vraket brytes ned

Ingen har dykket ned til Titanic på nesten 15 år. Nå har et team tatt turen ned i dypet og sikret seg unike bilder av vraket.

I FARE: Vraket av Titanic lever fortsatt på havbunnen i Nord-Atlanteren, men ifølge forskere vil det ikke ligge der for alltid. Video: Atlantic Productions Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RMS «Titanic» var kjent som skipet som «ikke kunne synke». Likevel ligger det på havets bunn, nærmere bestemt i Nord-Atlanteren på 3810 meters dyp, etter jomfruturen som skulle gå fra Southampton til New York.

10. april 1912 seilte skipet av gårde, men natt til 15. april støtte skipet på et isfjell. Skipet sank i løpet av tre timer og 1500 mennesker døde i det iskalde havet.

Nå har et team dykket ned til Titanic. Dette er første gang på nesten 15 år at mennesker har besøkt det berømte skipsvraket.

Filmer dokumentar

Et undervannsfartøy nådde bunnen av Nord-Atlanteren i begynnelsen av august. Teamet inkluderte utforsker Victor Vescovo, Titanic-ekspert Parks Stephenson, ekspedisjonsleder Rob McCallum og et teknisk team fra Triton Submarines.

Amerikanske Victor Vescovo (53) satte for øvrig ny rekord for det dypeste solodykket noensinne i mai i år. Han nådde 10 928 meters dybde, som er 16 meter dypere enn den tidligere rekordholderen, ingen ringere enn Titanic-regissør James Cameron.

Fem dykk ble gjort i løpet av åtte dager. Teamet undersøkte restene av skipet, og fikk for første gang videomateriale i 4K-oppløsning for å dokumentere skipsvraket på en måte som ikke har blitt gjort før, skriver Atlantic Productions i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer