- Sjokkerende

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- At så mange elever i videregående skole føler seg mobbet og gruer seg for å gå på skolen, er både overraskende og sjokkerende, sier Kristin Clemet.

Hun fikk i går ettermiddag se resultatet av Læringssenterets undersøkelse, og reagerte med vantro. Selv om undersøkelsen ikke er vitenskapelig, er det grunn til å ta resultatene på alvor ettersom så mange elever har svart.

- Det er klart vi må undersøke dette nærmere. Når vi sier at vi har nulltoleranse mot mobbing elever imellom, har vi så å si minus-nulltoleranse for tilfeller der lærere mobber elever, sier Clemet.

Hun mener mobbing er et av de aller største og vanskeligste problemene i Skole-Norge.

- Her snakker vi om mobbing elever seg imellom, om elever som mobber lærere og altså lærere som mobber elever, slik vi ser i denne undersøkelsen. Vi vet mye om mobbing elever seg imellom, og har etter hvert utviklet gode og omfattende tilbud om anti-mobbings-programmer. Derimot vet vi mindre om læreres mobbing av elever.

Clemet slår fast at man i dag har bestemmelser som gir skolen rett til å fjerne mobbende elever fra undervisningen. Det gjelder også å få fjernet lærere som er uskikket til å ha med elever å gjøre, mener hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer