- Sjokkerende

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- At så mange elever i videregående skole føler seg mobbet og gruer seg for å gå på skolen, er både overraskende og sjokkerende, sier Kristin Clemet.

Hun fikk i går ettermiddag se resultatet av Læringssenterets undersøkelse, og reagerte med vantro. Selv om undersøkelsen ikke er vitenskapelig, er det grunn til å ta resultatene på alvor ettersom så mange elever har svart.

- Det er klart vi må undersøke dette nærmere. Når vi sier at vi har nulltoleranse mot mobbing elever imellom, har vi så å si minus-nulltoleranse for tilfeller der lærere mobber elever, sier Clemet.

Hun mener mobbing er et av de aller største og vanskeligste problemene i Skole-Norge.

- Her snakker vi om mobbing elever seg imellom, om elever som mobber lærere og altså lærere som mobber elever, slik vi ser i denne undersøkelsen. Vi vet mye om mobbing elever seg imellom, og har etter hvert utviklet gode og omfattende tilbud om anti-mobbings-programmer. Derimot vet vi mindre om læreres mobbing av elever.

Clemet slår fast at man i dag har bestemmelser som gir skolen rett til å fjerne mobbende elever fra undervisningen. Det gjelder også å få fjernet lærere som er uskikket til å ha med elever å gjøre, mener hun.

- Det gjelder å ansvarliggjøre ledere slik at de tar grep i slike tilfeller, sier Clemet.