Coronapandemien i Italia:

- Sjokkerende

Video av en død mann på et sykehus-badegolv ryster hele Italia.

STERKE INNTRYKK: Denne videoen ble filmet av en privatperson på Cardarelli-sykehuset i Napoli. Video: Privat. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag nådde Italia en ny dyster milepæl: landet har passert en million smittetilfeller, som det fjerde landet i EU.

Nesten 30 000 personer er innlagt på landets sykehus som følge av covid-19. Det er det høyeste antall innleggelser siden starten av pandemien, skriver The Guardian.

Fredag ble 40 902 nye smittetilfeller registrert. Det er det høyeste antallet i Italia noensinne.

- Han er død

En video av en død mann liggende på et badegolv på et overfylt akuttmottak ved Cardarelli-sykehuset i Napoli, skaper nå overskrifter over hele Italia. Regionene Toscana og Campania - hvor Napoli ligger - ble nylig registrert som et av landets røde soner.

- Han er død, sier personen som filmer mannen, som ligger under en vask på badet. Deretter vender personen kameraet mot en annen pasient som ligger i ei seng, omgitt av uspist mat:

- Vi vet ikke engang om personen her er død eller i live, sier personen, ifølge The New York Times.

- Bildene av pasienten som ble funnet død på badet på Cardarelli-sykehuset i Napoli, er sjokkerende, skriver Italias utenriksminister Luigi Di Maio i et Facebook-innlegg.

- Ingen hjalp meg

Da videoen spredte seg på sosiale medier i Italia onsdag, gikk sykehuset ut med en uttalelse som bekreftet at mannen var funnet død på akuttmottaket. Han var angivelig mistenkt for å være coronasmittet, men dødsårsaken blir fortsatt etterforsket, skriver New York Times.

30 år gamle Rosario La Monica, som filmet og lastet opp videoen, skrev om sin egen opplevelse om det som skjedde på sykehuset på sin Facebook-profil torsdag.

- Jeg sprayet litt vann på hodet hans og ba om hjelp, men ingen hjalp meg. De kom ikke før en halv time seinere, og da var han allerede død, skrev La Monica, ifølge nyhetsbyrået Ansa.

STATISTRIKK: Med hekletøy har førsteamanuensis i biostatistikk, Kathrine Frey Frøslie, laget en genial forklar på det mye omtalte R-tallet under coronapandemien. Video: statistrikk.no Vis mer

Han skal angivelig ha filmet hendelsen for å framheve den dramatiske coronasituasjonen for pasienter ved byens akuttmottak.

- Vanskelig øyeblikk

Torsdag sa utenriksminister Luigi Di Maio i en Facebook-video at hæren skulle hjelpe legene og sykepleierne i den sørlige Campania-regionen, hvor Napoli ligger.

- Det er et vanskelig øyeblikk for alle de italienske regionene. Men det er en nødssituasjon i nødssituasjonen, sa Di Maio.

- Pasienten som ble funnet død på badet på Cardarelli-sykehuset, er det mest rå og voldelige av mange vitnesbyrd som kommer til meg hver dag fra Campanias sykehus: mennesker som blir behandlet på parkeringsplassen, andre dør i ambulanser som ikke kan levere pasienter hvor som helst, andre har ikke engang blitt hentet av ambulanser til tross for flere nødanrop, skrev ministeren på sin Facebook-profil torsdag.

Til sammen er over 1,1 millioner personer registrert som smittet i Italia siden utbruddet startet. Over 44 000 er døde, ifølge Worldometers.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer