Sjokkerer med Aids-teori

- Aids er fabrikkert for å utrydde svarte, mener vår nye Nobelprisvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere i dag ble Wangari Maathai hyllet som en utradisjonell Nobelprisvinner. Nå sjokkerer hun med en kontroversiell Aids-teori.

På en konferanse i Nyeri i Kenya i august skal Wangari Maathai ha sagt at aids er et biologisk masseødeleggelsesvåpen som er fabrikkert av den rike verden for å utrydde den svarte befolkningen på det afrikanske kontinent. Hun skal ha gjentatt de samme påstandene fredag, ifølge TV 2. Det skriver NTB.

- Ukjent

Wangari Maathais uttalelser om aids er ukjente for Nobelkomiteens leder Ole Danbolt Mjøs. Han sier til NTB at han mener det er grunn til å undersøke påstandene nærmere.

Heller ikke Nobelinstituttets direktør Geir Lundestad kjenner til Maathais uttalelser.

- Dette kjenner jeg ikke til. Dette er såpass viktige saker at jeg må se nærmere på det før jeg kan gi noen kommentarer, sier han.

Onde vitenskapsmenn

Maathais uttalelser er blant annet omtalt på nettsidene til den danske avisen Jyllands-Posten som referer til kenyanske aviser, og avisen East African Standard, som var den første som refererte uttalelsene. Maathai sa ifølge Jyllands-Posten at afrikanere gjennom årtier har vært naive nok til å falle for løgnen om at aids kommer fra aper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer