FORSKJELL: Journalistnettstedet Poynter påpeker at det er en forskjell på de to forsidene. På bildet fra gata ser vi en forbrytelse utfolde seg. I t-bane-bildet ser vi den desperate kampen - en motsetning altså, sier avisas Kelly McBride.
FORSKJELL: Journalistnettstedet Poynter påpeker at det er en forskjell på de to forsidene. På bildet fra gata ser vi en forbrytelse utfolde seg. I t-bane-bildet ser vi den desperate kampen - en motsetning altså, sier avisas Kelly McBride.Vis mer

Sjokkerer med ny «dødsforside»

Under ei uke etter t-bane-drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mindre enn en uke etter at New York Post fikk kritikk nærmest verden over etter at de publiserte et bilde av en mann som var i ferd med å bli overkjørt av t-banen, har de nok en gang en forside med et bilde av en mann tatt sekundene før han blir drept.

I går var hele avisas front dekket av et overvåkingsbilde tatt øyeblikket før 31-år gamle Brandon Lincoln Woodard ble skutt og drept på åpen gate i New York.

- Kunne vært anstendig - Bare sett hva som helst på forsida - hvem bryr seg? De kunne beskåret bildet for å hjelpe oss identifisere mannen, og dermed også brukt bildet og det ville sett anstendig ut, (så anstendig som The Post kan, dog). Men det får ikke mye oppmerksomhet, eller selger aviser. De må ha solgt mange eksemplarer av tog-bildet, skriver en av kritikerne på nettstedet Gawker.

«Her trekker leiemorderen pistolen, iferd med å drepe», er teksten som står til forsidebildet.

Og nettopp denne ordbruken blir også påpekt på nettstedet.

- Ikke like drøy Likevel mener flere at denne forsida ikke er like drøy som det av mannen som ble påkjørt av t-banen.

Teksten til dette bildet var:  «Dyttet ut på togskinnene, det er like før denne mannen dør».

Under står teksten «DOOMED» (sjanseløs, journ. anm.) med store bokstaver.

Det var en frilansfotograf på jobb for avisen New York Post som tilfeldigvis sto på perrongen i New York da den 58-år gamle Ki Suk ble dyttet ut på togsporet av en ukjent gjerningsmann. I stedet for å hjelpe mannen opp før t-banetoget kom, valgte fotografen å ta minst to bilder av Suk før han ble kjørt over av toget. 58-åringen fikk kritiske skader, og ble senere erklært død på sykehuset.

Journalistnettstedet Poynter  påpeker at det er en forskjell på de to «dødsforsidene».

- På bildet fra gata ser vi en forbrytelse utfolde seg, sier avisas Kelly McBride.

- I t-bane-bildet ser vi den desperate kampen - en motsetning altså, fortsetter hun.

- Journalistisk verdi Hun mener derfor at bildet fra drapet på gata har langt større journalistisk verdi.

- Publisering gjør det sannsynlig å kunne fange en person som står bak et overlagt drap. Bildet dokumenterer dessuten, og bidrar til å dele informasjon om et kaldblodig mord.

Politiet opplyser at de har frigitt bildet til media i nettopp et forsøk på å identifisere morderen.

Overvåkingskamera Ifølge amerikanske medier satt morderen i en grå Lincoln sedan i førti minutter og ventet på Woodward. Idet 31-åringen passerte ham på gata, trakk han fram pistolen og utførte drapet.

Det morderen neppe visste var at et overvåkingskamera filmet det hele.

Drapet skjedde den mandag denne uka, midt på gata på Manhattan, klokka 13.20 lokal tid.

Bildet viser at Brandon Woodard ser på mobiltelefonen idet han passerer morderen, trolig sendte han en sms. Ifølge politiet ble 31-åringen drept av ett skudd i hodet. Politiet hevder forøvrig overfor flere amerikanske medier at de mener å ha sett dette våpenet tidligere, under en skyteepisode i Queens i 2009.

Jusstudent Brandon Woodard hadde flydd inn til New York søndag, og hadde planer om å returnere hjem tilø vestkysten mandag denne uka.

- Han hadde juseksamen, sier Christiane Roussell -  en advokat i Los Angeles som vokste opp med 31-åringen.

Politiet hevder derimot at Brandon ikke hadde noen returbillett. De hevder livet hans var en merkelig blanding av enorm suksess og flere kriminelle tilbakefall, som blant annet innebar minst 20 arrestasjoner, hovedsaklig i California.

Vennene hanms omtaler ham som en lovende student som spilte basketball på Campbell Hall high school, og som alltid var meget godt kledd.

DREPT: Jusstudenten Brandon Lincoln Woodard (31) ble mandag denne uka drept på åpen gate i New York. Drapet ble fanget opp av et overvåkingskamera.  Foto: Scanpix
DREPT: Jusstudenten Brandon Lincoln Woodard (31) ble mandag denne uka drept på åpen gate i New York. Drapet ble fanget opp av et overvåkingskamera. Foto: Scanpix Vis mer