TikTok:

Sjokkerer med sæd-smykke

Kanadiske Amanda Booth har gått viralt takket være sin noe uvanlige smykkekunst.

SMYKKER MED EN VRI: Amanda Booth lager smykker av brystmelk, urin - og sæd. Foto: Jam Press
SMYKKER MED EN VRI: Amanda Booth lager smykker av brystmelk, urin - og sæd. Foto: Jam Press Vis mer
Publisert

Den kanadiske Tiktokeren Amanda Booth har valgt en noe utradisjonell måte å tjene til livets opphold på. De siste ukene har hun fått stor oppmerksomhet for sine smykker, som hun blant annet lager av brystmelk, urin og sæd.

Sædkunsten oppsto da en av følgerne hennes på TikTok i sommer spilte inn den merkelige ideen i kommentarfeltet. Ektemannen Jesse Mullin stilte mer enn gjerne opp så hun fikk testet ut det noe snodige forslaget.

På TikTok deler Booth videosnutter der følgerne får se hvordan smykkene blir til, noe som på kort tid har gitt henne en solid følgerskare på nesten 200 000 mennesker.

Leirekunstneren forvandler svømmerne til et pulver med en «hemmelig metode», som deretter jobbes inn i smykkene. Publikum ser ut til å sette pris på videoene, for ett av klippene har blitt sett over 5,8 millioner ganger.

SMYKKEKUNST: Kanadiske Amanda Booth tar Tiktok-følgerne med på innsiden når hun lager kunsten sin. Denne gangen har hun laget smykker med en spesiell ingrediens. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: @amandaldbooth / Instagram Vis mer

Ikke avføring

Først ble Amanda Booth nesten fornærmet av forslaget om å lage smykkekunst av arvestoff.

- Men noen måneder seinere bestemte jeg meg for å dele et innlegg om det, halvveis på tull. Ikke visste jeg at jeg skulle få seriøse forespørsler og ordrer, sier TikTok-stjerna til Jam Press.

Booth beskriver den siste tida som «helt sprø», og forklarer at den voldsomme interessen har inspirert henne til å kaste seg inn i nye prosjekter, blant annet å lage smykker av urin.

IN THE MAKING: Sekretet knuses til et pulver og jobbes inn i smykkene. Foto: Jam Press
IN THE MAKING: Sekretet knuses til et pulver og jobbes inn i smykkene. Foto: Jam Press Vis mer

- Et par som tente på urin spurte om vi var villige til å jobbe med urin. Vi svarte at de burde drikke mye vann hvis de skulle sende noe slik.

Men ett sted går grensa, også for Booth.

- Avføring er nok min grense. Alt annet har jeg ikke noen problemer med, men bæsj sier jeg blankt nei til.

BREKKER SEG: «Kongen Befaler»: Janne Formoe brekker seg når Harald Eia tar med seg dette inni i studio. Kommer på TV Norge på torsdag. Video: Discovery+ Vis mer

- Kontroversielt tema

Kunsten har fått blandet mottakelse i sosiale medier. Noen er tydelig fascinert av smykkene og beskriver dem som fantastiske, mens andre avskriver det hele som ekkelt.

Selv om de negative kommentarene har vært mange, opplever Booth også mye støtte.

- Det er veldig merkelig å se ansiktet mitt i alles nyhetsfeed, men familie, venner og klienter har vært så fantastiske og støttende, sier hun.

SE, SÅ FINT: Hvem skulle tro at dette var laget av sæd? Foto: Jam Press
SE, SÅ FINT: Hvem skulle tro at dette var laget av sæd? Foto: Jam Press Vis mer

Hun fortsetter:

- Det er et ganske kontroversielt tema, og plutselig er det «der ute». Det rareste med den siste uka har vært å innse hvor fordomsfulle folk er.

Selv om Amanda Booth lever fint med at det hun driver med ikke faller i smak hos alle, kan hun ikke forstå hvordan folk har tid og energi til å dømme henne for å «leke med sperm i leire».

- Jeg er nesten glad for at jeg har fått de negative kommentarene nå. For noen få år siden vet jeg ikke om jeg hadde klart å håndtere alle kommentarene og hatet rettet mot det jeg driver med.

En tilfeldighet

Amanda Booth startet businessen i 2021, og hadde den første tida rundt 30 bestillinger på sæd-smykkene. Etter å ha gått viralt de siste ukene doblet bestillingene seg, og nå hevder hun at det kommer hundrevis av meldinger og bestillinger hver eneste dag.

- Hele virksomheten min begynte ved en tilfeldighet. Jeg begynte å lage øreringer og startet etter hvert også å jobbe med leire som terapi for meg selv.

Da Booth opplevde at en nær venn mistet sønnen sin i fjor, ble hun spurt om hun kunne lage et minnesmykke av asken hans.

DNA-TEST: Sverre Hugo Rokstad selger DNA-tester, og i julebordstidene er det særlig utroskapstestene som selger godt. Reporter: Trym Mogen og Christian Wehus. Vis mer

- Jeg var kjempenervøs, men kunne ikke si nei. Da jeg delte et innlegg om det, fikk jeg flere forespørsler om å lage minnesmykker for mennesker som var i sorg og savnet sine kjære, sier kunstneren.

Seinere spurte en annen venn om hun kunne gjøre det samme med brystmelk, og hun tok utfordringen på strak arm.

Og nå går det altså også i urin - og sæd.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer