Raser mot disse bildene:

Sjokkert: - Idiotisk

For første gang skal kvinner i det ukrainske forsvaret delta i den tradisjonsrike militærparaden i full uniform. Og høyhælte sko.

SKO-SJOKK: Dette bildet har forårsaket raseri i Ukraina. Nå snur forsvarsdepartementet på hælen etter klagestormen. Foto: Det ukrainske forsvarsdepartementet / Armija Inform
SKO-SJOKK: Dette bildet har forårsaket raseri i Ukraina. Nå snur forsvarsdepartementet på hælen etter klagestormen. Foto: Det ukrainske forsvarsdepartementet / Armija Inform Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det tok bare én dag fra ukrainske myndigheter offentliggjorde sine planer, til de ble tvunget til å gjøre en helomvending etter massive reaksjoner.

«Dette er ikke likestilling! Dette er en ydmykelse!», skrev parlamentsmedlemmet Irina Gerasjtsjenko på Facebook etter å ha lest nyhetene.

Hun var langt fra den eneste som reagerte.

«Det er vanskelig å forestille seg en mer idiotisk plan», skrev Inna Sovsun, også hun medlem av parlamentet, på Facebook.

«I år har forsvarsdepartementet besluttet å gjøre narr av kvinner», uttalte Kiev-politikeren og veteranen Oleksandr Pogrebiskij, ifølge den ukrainske avisa Novoe Vremja - Ny tid på norsk.

Høyhælte sko

Torsdag offentliggjorde det ukrainske forsvarsdepartementet ytterligere detaljer om neste måneds storslåtte militærparade.

Den årlige paraden er tradisjonsrik, men i år vil den ha større betydning enn på lenge. Paraden skal nemlig markere at det er 30 år siden Ukraina brøt ut av Sovjetunionen og ble et selvstendig land 24. august 1991.

26. desember samme år ble Sovjetunionen også oppløst.

I meldingen fra myndighetene, videreformidlet av forsvarsdepartementets egne nyhets- og informasjonstjeneste Armija Inform, heter det at kvinner i det ukrainske forsvaret for første gang skal gå i militærparaden iført full uniform - og høyhælte sko.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer