Sjokkert bygd

- Alle i bygda er sjokkert. Det er helt vanvittig at noe sånt kan skje her. Hvis det ligger noe kriminelt bak, er det bare å håpe at politiet får oppklart saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier Veronika Nauf (18) til NTB. Hun bor like i nærheten av stedet der den 12 år gamle jenta ble funnet.

- Torsdag kveld ringte jentas foreldre rundt til naboer for å høre om noen hadde sett henne, forteller 18-åringen.

Mange av innbyggerne i bygda Mørk i Hedrum deltok i letingen etter 12-åringen. Ved midnattstider fikk Veronika Nauf vite at jenta var funnet død om lag 2 kilometer fra hjemstedet.

Dødsfallet har gjort stort inntrykk på folk som bor i området. Fredag hang flaggene på halv stang utenfor mange av gårdene for å markere medfølelse med familien som har mistet sin datter.

Politiet ønsker å kartlegge alle bevegelser på riksvei 304 mellom Lasken og Åsrum mellom klokka 17.00 og fram til jenta ble funnet klokka 23.30,30, og ber alle som var i området torsdag ettermiddag og kveld bes ringe politiet på telefon 33 13 20 00.

Skulle bade

12-åringen dro hjemmefra ved 18.40-tiden torsdag. Hun skulle til ei venninne som bor en 20 minutters tur unna. De to skulle sammen dra videre for å bade i Goksjø.

Men da ingen hørte noe fra den 12 år gamle jenta, tok foreldrene hennes kontakt med politiet og meldte henne savnet klokka 21.15. Om lag to og en halv time seinere fant politiet henne død i et skogholt ikke langt fra riksvei 304 ved Mørk utenfor Sandefjord.

Hun ble funnet om lag 30 meter unna sykkelen sin, 1 kilometer fra sitt hjem ved Reppesgårdveien.

Minnestund

Etter sommerferien skulle jenta begynt i 7.klasse ved Bommestad skole i Larvik.

Skolens rektor, Gulbrand Gaasholt, sier til NTB at det vil bli holdt en minnestund på skolen onsdag 18. august som er første skoledag etter ferien.

- I tillegg vil vi sette i verk en kriseplan som er utarbeidet for tilfeller som dette, sier Gaasholt.

Rektoren betegner dødsfallet som en stor tragedie.

- Dette er et sjokk for oss alle. Det var ei usedvanlig fin jente, sier han.