Sjokkert Chirac gikk

Nektet å høre en landsmann snakke engelsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag sa den franske presidenten,  Jacques Chirac, at han ble så sjokkert over å høre en franskmann snakke engelsk på EU-møtet dagen før, at han rett og slett måtte forlate lokalet, ifølge Reuters.

- Jeg må si jeg ble dypt sjokkert over å høre en franskmann snakke engelsk ved Europarådets bord. Det var derfor den franske delegasjonen og jeg selv gikk i stedet for å høre på dette, sa Chirac til journalister i dag.

Chirac sa videre at Frankrike har kjempet lenge for å sikre at det franske språket brukes innenfor flernasjonale institusjoner som EU, FN og de olympiske leker.

- Det er ikke bare nasjonal interesse, men det er også i kulturens interesse og kulturens dialog. Man kan ikke bygge framtidens verden ut fra bare ett språk og en kultur, sier Chirac.

Engelsk, tysk og fransk brukes som arbeidsspråk i EU, men det eksisterer ikke et offisielt språk. Alle de 20 medlemsspråkene brukes ved møter og lignende i EU.

BLE SITTENDE I DAG: Selv om Italias statsminister Silvio Berlusconi spøkte om å gå til krig mot Frankrike i dag, ble Chirac sittende. Å høre en landsmann snakke engelsk i går var verre.